Entitats ecologistes denuncien que la Generalitat falla en la gestió del rius catalans

"Allò que defenseu per l'Ebre apliqueu-ho als rius on legisleu", demanen al conseller de Territori

ACN
08 de febrer del 2016
Actualitzat a les 16:40h
L'entitat ecologista Iaeden-Salvem l'Empordà i l'Associació de Naturalistes de Girona denuncien que la Generalitat no està gestionant bé el cabal dels rius catalans, sobretot pel que fa a la Muga, el Ter o el Llobregat. La portaveu de l'Iaeden-Salvem l'Empordà, Bàrbara Schmitt, que ha participat en la manifestació d'aquest diumenge en contra del Pla Hidrològic de l'Ebre a Amposta, ha carregat contra el Govern i la seva planificació dels recursos hídrics.

"La Generalitat denuncia la gestió que fa Madrid de l'Ebre però també haurien de mirar com gestionen ells els rius catalans com el Ter o el Llobregat", ha criticat. Al mateix temps, des del compte de Twitter de l'entitat han llançat aquest missatge dirigit als consellers Junqueras i Rull: "Allò que defenseu per l'Ebre apliqueu-ho als rius on legisleu".

Des de les associacions ecologistes asseguren que el nou Pla de gestió de l'aigua de les conques internes del Govern no preveu un cabal mínim per alguns rius com la Muga o el Llobregat. "Els rius que gestiona la Generalitat no estan tan bé com diuen", ha assegurat Schmitt.