Albert Ballesta, de número 19 a la llista de CiU a nou alcalde de Girona

L'ex delegat d'Interior a la demarcació és escollit batlle amb 10 vots a favor i 14 nuls amb el lema "Girona vol democràcia"

Albert Ballesta, amb la vara d'alcalde, al costat d'Isabel Muradàs
Albert Ballesta, amb la vara d'alcalde, al costat d'Isabel Muradàs | ACN
Redacció
22 de gener del 2016
Actualitzat a les 17:20h

Albert Ballesta, amb la vara d'alcalde, al costat d'Isabel Muradàs Foto: ACN


Albert Ballesta és des d'aquest divendres a la tarda el nou alcalde de Girona. Arriba al càrrec procedent de la delegació d'Interior a la demarcació i després d'ocupar el número 19 a la llista de CiU de les darreres municipals. Precisament aquest fet ha estat molt criticat per l'oposició que ha protestat votant nul amb el lema "Girona vol democràcia".
 
La successió de Carles Puigdemont, que fa dues setmanes va deixar el càrrec després de convertir-se en president de la Generalitat, no ha estat fàcil. Es van arribar a posar sobre la taula fins a quatre noms per succeir-lo en el si de l'equip de govern: Isabel Muradàs (que era primera tinent d'alcalde), Marta Madrenas (segona tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme i Activitats), Carles Ribas (portaveu del grup municipal de CiU i regidor del Projecte Ferroviari i de Sostenibilitat) i Maria Àngels Planas (quarta tinent d'alcalde i regidora d'Hisenda i Règim Interior).

Finalment, CDC va apostar per Albert Ballesta. Per tal que pogués ser regidor –i, en conseqüència, votat com a alcalde- havien de presentar la renúncia oficial tots els membres de la candidatura dels números 11 al 18. Tot plegat no es va desencallar fins aquest dimarts, tres dies abans del límit per escollir alcalde. Muradàs, que era alcaldessa en funcions i la candidata per la qual apostava Demòcrates de Catalunya, ha estat l'encarregada d'entregar la vara a Ballesta.