VÍDEOS Les sis obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2016

L’espectacle guanyador es podrà veure al festival Temporada Alta

Representants de les companyies finalistes
Representants de les companyies finalistes | FACC
Redacció Osona.com
21 de gener del 2016
Actualitzat a les 16:58h

De les 116 propostes teatrals provinents de companyies d’arreu de Catalunya, el jurat del Premi BBVA de Teatre 2016 ha seleccionat les sis obres finalistes. Aquests sis espectacles seran representats en diversos teatres i espais de tot Catalunya durant el mes d’abril. Són els següents:

-Divendres, 1 d’abril: Teatre Principal de Valls. Els mots i la cosa, de Jean-Claude Carrière.

-Divendres, 8 d’abril: Teatre de Salt. Psicosis de les 4.48, de Sarah Kane.

-Divendres, 15 d’abril: Teatre Ateneu de Tàrrega. A la burgesa, de Dani Campos i David Pintó. https://vimeo.com/152130926

-Dissabte, 16 d’abril: Auditori Teatre de Calldetenes, Le Rois Fainéants, de Joan Cusó.

-Diumenge, 17 d’abril: Espai Espai Rusiñol de Manlleu. El llarg dinar de Nadal, de Thornton Wilder.

-Diumenge, 24 d’abril: Teatre del Foment de Martorell, Himmelweg (Camino del cielo), de Juan Mayorga.

El Premi BBVA de Teatre 2016, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA, té per objectiu donar suport a la creació teatral i incentivar l’ofici teatral. Així mateix, segueix amb la voluntat de donar una dimensió de país al guardó, portant els espectacles finalistes i el guanyador a diversos escenaris de tot Catalunya.

Com a principal novetat, en aquesta edició la dotació econòmica s’ha ampliat fins als 20.000 euros, import amb què està valorada la gira de sis representacions per diversos teatres de Catalunya per a l’espectacle guanyador. A més, aquest any la gira inclou la programació de l’espectacle guanyador en el festival Temporada Alta que se celebrarà a Girona i Salt els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2016. Al mes de maig tindrà lloc la gala final a la sala Ramon Montanyà de l’Atlàntida de Vic on es donarà a conèixer l’espectacle guanyador.

Per la seva banda, i en el marc de la pròpia gala, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) participa en aquesta edició del certamen concedint el Premi a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.
 

Més informació, des del web dels premis