Albert Ballesta serà el candidat a succeir Puigdemont a l'alcaldia de Girona

L'últim dels candidats de Demòcrates reticents a l'acord ha renunciat a l'acta de regidor aquest dimarts | Com a molt tard aquest divendres s'ha de celebrar el ple extraordinari i cal convocar-lo 24 hores abans

Redacció
20 de gener del 2016
Actualitzat a les 8:40h
Albert Ballesta
Albert Ballesta | Facebook
Convergència i Demòcrates han arribat aquest dimarts a un acord sobre la successió de Carles Puigdemont a l'alcaldia de Girona. El candidat a nou alcalde serà Albert Ballesta, número 19 de la candidatura.

Ahir a la tarda va renunciar a l'acta de regidor l'últim dels membres de Demòcrates que ho havia de fer i Albert Ballesta ja ha demanat la documentació per poder entrar a l'Ajuntament, d'acord amb el mitjà citat. Per tal que pogués ser regidor –i, en conseqüència, votat com a alcalde- havien de presentar la renúncia oficial tots els membres de la candidatura dels números 11 al 18. Com a molt tard aquest divendres s'ha de celebrar el ple extraordinari i s'ha de convocar amb 24 hores d'antelació.

Les negociacions han durat dies. CDC apostava per Albert Ballesta, delegat d'Interior a les comarques gironines, mentre que Demòcrates per Catalunya mantenia el nom d'Isabel Muradàs, actual alcaldessa en funcions, i que ocupa el càrrec des de l'endemà de la investidura del nou president.

La precipitada renuncia de Carles Puigdemont va posar sobre la taula fins a quatre noms per succeir-lo en el si de l'equip de govern: Isabel Muradàs (que era primera tinent d'alcalde), Marta Madrenas (segona tinent d'alcalde i regidora d'Urbanisme i Activitats), Carles Ribas (portaveu del grup municipal de CiU i regidor del Projecte Ferroviari i de Sostenibilitat) i Maria Àngels Planas (quarta tinent d'alcalde i regidora d'Hisenda i Règim Interior). 

La successió arriba a la Diputació

La negociació pel relleu a l'alcaldia de Girona ha arribat aquest matí al ple de la Diputació de Girona. El diputat de la CUP, Lluc Salellas, ha criticat CiU “per escollir a dit” el substitut de Puigdemont i ha assegurat que dins de l'equip de govern “s'estan fotent d'hòsties”.

La seva declaració ha provocat les rèpliques del president de la corporació i president de CDC a Girona, Pere Vila, que li ha retret que faci aquestes acusacions. També ha sortit al pas la diputada i regidora a Girona, Maria Àngels Planas, que ha negat qualsevol conflicte intern i ha dit que tots fan “pinya”.