Picabaralla entre la CUP i CiU al ple de la Diputació per com s'està negociant el relleu a l'alcaldia de Girona

El diputat de l'esquerra independentista Lluc Salellas critica CiU "per escollir a dit" el substitut de Puigdemont

El diputat de la CUP Lluc Salellas
El diputat de la CUP Lluc Salellas | ACN
Redacció
19 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:57h

El diputat de la CUP Lluc Salellas. Foto: ACN


La negociació pel relleu a l'alcaldia de Girona ha esquitxat el ple de la Diputació de Girona. El diputat de la CUP, Lluc Salellas, ha criticat CiU "per escollir a dit" el substitut de Puigdemont i ha assegurat que dins de l'equip de govern "s'estan fotent d'hòsties". 

La seva declaració ha provocat les rèpliques del president de la corporació i president de CDC a Girona, Pere Vila, que li ha retret que faci aquestes acusacions. També ha sortit al pas la diputada i regidora a Girona, Maria Àngels Planas, que ha negat qualsevol conflicte intern i ha dit que tots fan "pinya". 

D'altra banda, el ple ha aprovat una moció que demana l'indult dels condemnats pel setge al Parlament del 2011. S'ha fet amb l'únic vot a favor del diputat de la CUP i l'abstenció de tots els grups.

Demòcrates de Catalunya manté el pols amb Convergència a Girona i vol que l'actual alcaldessa en funcions, Isabel Muradàs, es mantingui en el càrrec. L'aposta de CDC passa per fer alcalde el número 19 de la llista, Albert Ballesta, cosa que deixaria fora Vicenç Estanyol -de Demòcrates- que és el número 11 i la persona que, seguint l'ordre de la llista, hauria d'entrar a l'equip de govern.