Demòcrates de Catalunya manté el pols amb CDC i vol Isabel Muradàs a l'alcaldia de Girona

L'aposta de Convergència passa per fer alcalde el número 19 de la llista, Albert Ballesta

Redacció
18 de gener del 2016
Actualitzat a les 15:22h
Isabel Muradàs, en un ple
Isabel Muradàs, en un ple | Carles Palacio

Demòcrates de Catalunya manté el pols amb Convergència a Girona i vol que l'actual alcaldessa en funcions, Isabel Muradàs, es mantingui en el càrrec. Les negociacions entre els dos partits fa dies que duren. L'aposta de CDC passa per fer alcalde el número 19 de la llista, Albert Ballesta, cosa que deixaria fora Vicenç Estanyol -de Demòcrates- que és el número 11 i la persona que, seguint l'ordre de la llista, hauria d'entrar a l'equip de govern.

Fonts de Demòcrates han confirmat que no acceptaran que Estanyol quedi fora. A més, lamenten que durant les reunions en cap moment se'ls ha posat sobre la taula quin és el nom del candidat de CDC ni tampoc com quedaria redissenyat el cartipàs després de la sortida de Carles Puigdemont. El temps per arribar a un acord s'acaba aquest divendres.

No arribar a un acord beneficia Demòcrates

L'escenari de no-acord, però, beneficia Demòcrates. En el ple extraordinari que s'ha de celebrar com a molt divendres, l'alcalde s'ha d'escollir per majoria absoluta en primera volta. A Girona, CiU governa en minoria i, per tant, haurà de comptar amb el suport d'altres formacions. En cas que no sigui així, la llei preveu que queda escollit de manera automàticament el candidat de la llista més votada. Per tant, després de la sortida de Puigdemont, l'alcaldia aniria a parar de manera directa a Isabel Muradàs, número 2 de la candidatura de CiU el passat mes de maig.