Girona haurà d'escollir i votar per ple el nou alcalde de la ciutat

Dintre de les possibles successores es barregen noms com la primera tinenta d'alcalde, Maria Isabel Muradàs, Marta Madrenas o Maria Àngels Planas

ACN
09 de gener del 2016
Marta Madrenas i Isabel Muradàs
Marta Madrenas i Isabel Muradàs | Carles Palacio

L'Ajuntament de Girona haurà d'escollir mitjançant una votació en un plenari qui vol que sigui el nou alcalde de la capital gironina. Aquest dissabte s'ha donat a conèixer que Junts pel Sí i la CUP han arribat finalment a un acord per desencallar la investidura en el qual s'ha acceptat que sigui Carles Puigdemont, el fins ara alcalde de Girona i president de l'AMI, el nou candidat a la Presidència de la Generalitat. Mitjançant el seu compte de Twitter, el president de l'Associació de Municipis per la Independència ha assenyalat que hi ha "un projecte engegat, ben orientat i sòlid.

Tots hi som cridats, tots ens fem falta. Gràcies, president, per liderar i per perseverar", han estat les seves primeres paraules a les xarxes en donar-se a conèixer l'anunci. Fonts del consistori assenyalen que el més probable és que l'alcalde renunciï al seu càrrec en els propers dies i, posteriorment, es convoqui un ple extraordinari o s'inclogui la qüestió dins l'ordre del dia del plenari ordinari que ja està previst pel proper 18 de gener.

Dintre de les possibles successores es barregen noms com la primera tinenta d'alcalde, Maria Isabel Muradàs, Marta Madrenas o Maria Àngels Planas.
 

Maria Àngels Planas. Foto: Carles Palacio