El Col·legi d'Advocats de Girona crea una comissió que vetllarà pels drets dels animals

El grup se suma a les accions iniciades pels seus homòlegs de Barcelona i Tarragona contra la polèmica empaitada d'ànecs de Roses

El degà del Col·legi d'Advocats de Girona i la seva portaveu
El degà del Col·legi d'Advocats de Girona i la seva portaveu | ACN
Redacció
17 de desembre del 2015
Actualitzat el 20 de desembre a les 14:51h

El degà del Col·legi d'Advocats de Girona i president de la nova Comissió, Carles McCragh, i la seva portaveu, Marina Vall-llosada. Foto: ACN


El Col·legi d'Advocats de Girona ha creat la Comissió de Protecció dels Drets dels Animals. L'objectiu és que els lletrats aportin els seus coneixements en temes de dret animal per contribuir a millorar les seves condicions de vida i promoure la promulgació de lleis que els protegeixin. És la tercera que es crea al territori, juntament amb la que ja hi ha a Barcelona i Tarragona. De moment la formen una trentena de lletrats gironins i entre les actuacions previstes hi ha la de formar els advocats en aquesta matèria i conscienciar a la població. La primera actuació que han dut a terme ha estat la de sumar-se a les accions iniciades pels Col·legis d'Advocats de Barcelona i Tarragona per acabar amb la polèmica empaitada d'ànecs de Roses on s'utilitzen animals vius.

El mes d'agost passat una noia que participava en la tradicional empaitada va copejar un ànec viu, un vídeo que es va fer viral i que va tenir ressò més enllà de Catalunya. Com a conseqüència, les Comissions de Protecció i Defensa dels Animals dels Col·legis d'Advocats de Barcelona i Tarragona, han iniciat accions per denunciar l'acte, a les quals ara també s'hi adherirà la nova Comissió de Girona. 

Segons el degà del Col·legi d'Advocats de Girona i president de la nova Comissió, Carles McCragh, "és evident que qualsevol maltractament envers els animals va en contra de la humanitat". És per això que creuen necessari una comissió que vetlli pel compliment de les lleis alhora que intenta conscienciar a la població amb actes oberts al públic.