Carles Puigdemont: «El municipalisme independentista no recularà»

Unió de forces de CiU, ERC i CUP a Girona, després rebre la notificació de l'Audiència Nacional espanyola, que investiga diversos ajuntaments per haver aprovat mocions de suport a la declaració independentista | L'alcalde i president de l'AMI insta els consistoris a defensar la llibertat d'expressió

L'alcalde de Girona amb els regidors de CiU, CUP i ERC
L'alcalde de Girona amb els regidors de CiU, CUP i ERC | ACN
Redacció
04 de desembre del 2015
Actualitzat el 07 de desembre a les 10:07h

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, amb bona part dels regidors que van donar suport a la moció Foto: ACN


Unió de forces dels grups municipals de CiU, ERC i la CUP a l'Ajuntament de Girona després de rebre la notificació de l'Audiència Nacional, espanyola que investiga aquest i tres consistoris- Celrà, la Seu d'Urgell, Sant Cugat del Vallès i Igualada- més per aprovar mocions de suport a la declaració independentista del Parlament. En concret, s'està investigant si els membres del ple municipal van cometre delictes de rebel·lió i sedició, entre altre

L'alcalde Carles Puigdemont ha lamentat que l'Estat "destini recursos econòmics, humans i tècnics a qüestions polítiques". "Que no s'esperin una reculada del municipalisme independentista perquè no hi serà", ha afirmat Puigdemont. L'alcalde i president de l'AMI insta els ajuntaments a defensar la llibertat d'expressió i aprovar la moció. "Que se'ls hi giri feina als de l'Audiència Nacional", ha dit.

Per la seva banda, l'equip de govern de Celrà va assegurar aquesta setmana que 
no pensava enviar cap dels documents requerits pel jutge. "Desobeirem i farem cas omís", va reblar l'alcalde, Dani Cornellà. 

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, també va assegurar estar "tranquil": "La moció aprovada es de caire estrictament polític i no suposa ni cap mandat ni cap cost per l'ajuntament de la Seu". "El mateix text ha estat aprovat per desenes de municipis del nostre país, per iniciativa de l'Associació de Municipis per la Independència i per l'Associació Catalana de Municipis", va argumentar. 

AMI, sorpresa per la investigació 

L'Associació de Municipis per a la Independència va emetre un comunicat en què es mostrava "sorpresa" per les diligències. L'entitat recordava que les mocions de suport aprovades pels ajuntaments "constitueixen un supòsit d’exercici de drets i llibertats fonamentals recollits a la mateixa Constitució que, seguint la doctrina del Tribunal Suprem, escapa del control de legalitat per la seva manca d’efectes".