L'Ajuntament de Celrà investigat per donar suport a la declaració de ruptura

Jutjats centrals d'instrucció de l'Audiència Nacional han obert diligències contra els consistoris de la Seu d'Urgell i Celrà, segons avança "El País"

El Parlament, aprovant la declaració de ruptura
El Parlament, aprovant la declaració de ruptura | Adrià Costa
Redacció
02 de desembre del 2015
Actualitzat a les 10:15h

Els jutjats centrals d'instrucció 1 i 4 de l'Audiència Nacional espanyola investiguen els ajuntaments de la Seu d'Urgell (l'Alt Urgell) i Celrà (el Gironès) per haver donat suport a la declaració independentista aprovada al Parlament. Segons avança El País, s'està investigant si els membres del ple municipal van cometre delictes de rebel·lió i sedició, entre altres.

Les diligències es van obrir arran dels atestats que va fer la Guàrdia Civil per l'aprovació de dues mocions als plens dels municipis citats. Els informes es van redactar després de l'ordre remesa pel fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Javier Zaragoza, a tots els cossos policials. En l'escrit es demanava a les forces de seguretat de l'Estat que informessin de tots els delictes –amb una referència explícita al de sedició- que es poguessin cometre si el Tribunal Constitucional deixava sense efecte la declaració de ruptura, una decisió que el TC va adoptar.

La Fiscalia va presentar un escrit a cada jutjat en el qual argumenta que les mocions a favor de la resolució independentista poden constituir un delicte de sedició i rebel·lió perquè 'està impedint a la pràctica “l'aplicació de les lleis i el normal funcionament de les institucions”, segons recull El País.