Fernández Díaz presenta a Girona la llista del PP per a les eleccions del 20-D

"Uns quants s'han tornat bojos i els catalans no han d'assumir les conseqüències de la irresponsabilitat dels seus dirigents", afirma el candidat del Partit Popular

Jorge Fernández Díaz, a la presentació dels candidats del PP a Girona
Jorge Fernández Díaz, a la presentació dels candidats del PP a Girona | N. Guisasola / ACN
ACN
23 de novembre del 2015
Actualitzat el 04 de desembre a les 22:24h

Jorge Fernández Díaz, a la presentació dels candidats del PP a Girona. Foto: N. Guisasola / ACN


El ministre d'Interior i cap de llista del PPC per Barcelona a les eleccions generals, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que a Catalunya fa temps "que el seny i el sentit comú" ha desaparegut del cap dels dirigents en funcions de la Generalitat. "Uns quants s'han tornat bojos i els catalans no han d'assumir les conseqüències de la irresponsabilitat dels seus dirigents", ha afirmat des de Girona.

Per això, Fernández Díaz ha subratllat que el govern d'Espanya continuarà garantint el finançament dels serveis públics de Catalunya tot i les "bogeries" dels polítics catalans. Al mateix temps, ha insistit que el Comitè Tècnic de Control de Comptes Nacionals investigarà en què s'ha gastat la Generalitat 1.300 MEUR aquest any.

El ministre i candidat del PPC per Barcelona de cara a les eleccions generals, Jorge Fernández Díaz, ha fet aquestes declaracions des de Girona en l'acte de presentació de la cap de llista dels populars per Girona, Concepció Veray. Un acte que ha aplegat a algunes de les principals figures del PPC tals com la presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, el portaveu de la formació popular, Enric Millo, i altres membres del partit. 

Al bell mig de les escales de la Catedral de Girona, el ministre ha assegurat que es sentia "molt orgullós" de la feina realitzada fins ara per la candidata i que estava convençut que el PP estava "cridat a guanyar" les properes eleccions del 20 de desembre i que obtindrien resultats a la demarcació gironina. "Els propers quatre anys són molt importants, ens permetran consolidar la recuperació econòmica i garantir la estabilitat de les nostres institucions", ha comentat el ministre. 

D'altra banda i qüestionat pels periodistes arran de les últimes paraules del conseller en funcions Francesc Homs o el mateix president en funcions, Artur Mas, arran de la polèmica per les mesures de control del FLA, Jorge Fernández Díaz ha estat contundent. "A Catalunya fa temps que el seny i el sentit comú està fora de dirigents que es troben al front de Catalunya, uns quants s'han tornat bojos però els catalans no han d'assumir les conseqüències del fet que els dirigents hagin perdut el sentit comú", ha etzibat. 

En aquest sentit, el ministre ha assegurat que el govern espanyol continuarà garantint el finançament dels serveis públics de Catalunya. "Els ciutadans no han de patir les bogeries dels dirigents que s'han posat al front i que han pactat amb la CUP", ha comentat. En aquesta línia, Fernández Díaz ha ressaltat que mai s'hagués imaginat que CUP pogués arribar a formar part d'un possible nou Govern. "Un partit anti Europa, en contra de formar part de l'OTAN, de la Unió Europea, anticapitalista i antisistema", ha criticat. 

Al mateix temps, el ministre ha tornat a institir sobre els 1.318 MEUR que segons el govern espanyol la Generalitat va gastar i que l'executiu no hauria comptabilitzat ni aclarit en què s'haurien invertit. Uns diners que han fet incrementar el dèficit de l'executiu català i que, segons Madrid, la Generalitat va ocultar a la Intervenció General de l'Estat. Uns fets que, des de la conselleria d'Economia neguen i asseguren que la diferència deriva d'una divergència a l'hora de comptabilitzar el dèficit d'unes inversions passades i que ara s'han de justificar davant d'Europa. 

Segons el govern espanyol els més de 1.300 MEUR es van gastar per fer carreteres i presons l'any 2011 i ara Brussel·les obliga a computar al dèficit d'aquest 2015. Aquest diumenge, el ministre ha avançat que el Comitè Tècnic de Control de Comptes Nacionals – que integra la Intervenció General de l'Estat, el Banc d'Espanya i l'Institut Nacional d'Estadística- investigarà on haurien anat a parar aquests diners. "Uns milions que no han estat comptabilitzats correctament ni s'ha aclarit la seva destinació", ha insistit el ministre. 

En aquest sentit, Fernández Díaz ha explicat que les agències de ràting han col·locat el dèficit català a nivell del "bono basura" i, per això, Catalunya " no té accés als mercats financers". "El que està fent el govern d'Espanya i continuarà fent és pagar als proveïdors del govern català, els serveis públics essencials, els serveis socials i funcionaris", ha comentat. "Els catalans no tenen que pagar que hi hagin uns dirigents irresponsables que actuen contra la llei, la Constitució, el sentit comú i el sentit de la història", ha subratllat. 

"El terrorisme no pot marcar l'agenda social"

Pel que fa als atemptats de l'Estat Islàmic que es van produir la setmana passada a París, el ministre ha explicat que no hi ha novetats i que es mantenen els controls, les patrulles conjuntes entre la policia francesa i espanyola i es manté el nivell 4 d'alarma. "Hi farem front tots els països units, tal i com vam acabar amb ETA", ha explicat des de Girona tot assenyalant que "no hi ha motius pel pànic" i que el terrorisme no pot marcar l'agenda social d'un país. Per això, el ministre ha posat de relleu el bon funcionament dels cossos de seguretat que ahir dissabte van controlar l'accés a l'estadi i el partit de futbol que es va realitzar entre el FC Barcelona i el Madrid. "La seguretat absoluta no existeix, estaríem faltant a la veritat però no hi ha motiu perquè s'estengui el pànic", ha explicat. "Si els tenim por, els terroristes hauran guanyat la mitat de la batalla, no poden marcar l'agenda dels esdeveniments i els derrotarem", ha explicat. 

Per últim, Veray ha defensat la seva candidatura de cara a les eleccions generals tot destacant que es tracta d'una llista que combina "experiència i renovació", amb un equip jove però solvent i compromès amb les persones. L'edat mitjana de la candidatura és de 43 anys i compta amb persones que es dediquen a activitats professionals diverses. Ara fa quatre anys Veray va anar de número 2 i aquest 2015 ha decidit fer un salt endavant. "És un honor encapçalar aquest gran equip i gaudir de la confiança de tots ells així com de tots els membres del PP i molt especialment d'Enric Millo, Alícia Sánchez-Camacho i Mariano Rajoy", ha conclòs.