Temporada Alta aposta per sisè any per la Setmana de Creació Contemporània

El festival reuneix, del 19 al 22 de novembre, més de setanta programadors de les arts escèniques

per E.Pl./ACN , 16 de novembre de 2015 a les 16:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Companyies i artistes de la Setmana de Creació Contemporània del Temporada Alta Foto: ACN


El Temporada Alta organitza per sisè any consecutiu la Setmana de Creació Contemporània que tindrà lloc a Girona del 19 al 22 de novembre i que compta amb dotze espectacles nacionals i internacionals. Destaquen, entre d'altres, We need to talk de Roger Bernat; El cinquè hivern de Mal Pelo o La banda de la fi del món de Los Corderos i la danesa Miss Q.


El festival també organitza la Setmana de Programadors, que reuneix més de setanta professionals de les arts escèniques, nacionals i internacionals. Narcís Puig, del Temporada Alta, ha afirmat que un dels objectius de la Setmana de Programadors és que puguin veure com més espectacles millor. Un total de dotze espectacles, més dos muntatges més només per a programadors, formen per la Setmana de Creació Contemporània.

Una programació diversa i amb propostes internacionals


La companyia Baró d'Evel presentarà tres produccions: Bèsties, coproducció amb múltiples institucions europees que inclouen La Villettede París o el Théâtre National de Tolouse, El Ball, i el curt The missing part o Mal Pelo, que presenta El cinquè hivern, en coproducció amb el Théâtre de la Ville de París, entre d'altres. Altres propostes són La banda de la fi del món, de Los Corderos i Miss Q., La posibilidad que desaparece frente al paisaje, d'El Conde de Torrefiel, Cosas que se olvidan facilmente, de Xavier Bobés, Indomador d'Animal Religion o Constructivo, del creador Ernesto Collado.

També arriben dos espectacles de producció internacional, el primer de la mà de Berlín, que presenta Perhaps all the dragons. Horror Vacui #3, un muntatge de 30 pantalles que expliquen 30 històries a 30 espectadors, i Albert Quesada, artista català que porta al festival UnDosTresUnDos. Per la seva part, Roger Bernat, que presenta l'espectacle We need to talk, ha explicat que en aquest muntatge treballen l'àmbit de la parella.


Les sessions professionals de la Setmana de Programadors tindran lloc el 20 de novembre i s'hi presentaran els següents projectes: El solar del estraperlo, nou projecte de Xavier Bobés (Catalunya), Hermanos Oligor (Navarra) i Microscopía (Mèxic); Sweet Fever, un nou projecte de Pere Faura (Catalunya); All in, de la companyia Atresbandes (Catalunya) i El buit de l'altre, de Baro d'Evel (Catalunya – França). A més dels espectacles programats, els programadors podran veure Kokoro, de Lali Ayguadé, o Terra Baixa.

 

Participació