Punt i final a les Fires de Sant Narcís

Girona recupera la normalitat després de deu dies de Festa Major | 90.000 visitants han passat per la 54a edició de la Fira de Mostres

El castell de focs va culminar deu dies de Fires a Girona
El castell de focs va culminar deu dies de Fires a Girona | Carles Palacio
Redacció
02 de novembre del 2015
Actualitzat el 03 de novembre a les 21:32h

Castell de fotcs de les Fires de Sant Narcís de Girona. Foto: Carles Palacio


Els focs artificials han tancat les Fires de Sant Narcís 2015. 17 minuts intensos de llum i colors, a càrrec de la pirotècnia granadina María Angustia Pérez. En total, han estat deu dies de música, teatre, circ i activitats per a tota la família. Aquest dissabte va ser un dels dies més multitudinaris, amb cues als principals accessos al centre de la ciutat i serioses dificultats per trobar aparcament. 

Durant aquests dies, a Girona s'han programat 60 concerts i més de 200 activitats diferents. La pujada del pilar per les escales de la Catedral, per exemple, va obligar a tancar  els accessos a la plaça de la Catedral més de mitja hora abans que comencés l'actuació dels Marrecs perquè ja s'havia arribat al màxim d'aforament permès.
 

Pujada del pilar de 4 per les escales de la Catedral. Foto: Carles Palacio


La 54a edició de la Fira de Mostres ha arribat als 90.000 visitants, procedents de 26 de les 42 comarques catalanes. Tot i haver-hi un dia festiu menys, es manté les xifres de públic de l'any passat. La majoria dels 383 expositors han manifestat la voluntat de tornar a ser presents a la Fira l'any vinent, segons ha assegurat l'organització.

Pel que fa a les atraccions instal·lades a la Devesa, els firaires calculen que han recaptat un 10% menys d'ingressos que l'any passat. Aquesta davallada cal sumar-la a la caiguda del 20% de la recaptació que havien tingut l'any passat. Des que va començar la crisi cada any han anat fent menys caixa i les famílies van a les fires amb un pressupost tancat i es parteixen els abonaments. Asseguren que hi ha molta gent que va a la zona d'atraccions a passejar-hi, però són pocs els que pugen a alguna d'elles.
 

Baixada dandròmines pel riu Onyar. Foto: Carles Palacio

 

Galeria de Fotos Primer cap de setmana de Fires de Sant Narcís 2015 (Carles Palacio)

Galeria de Fotos Segon cap de setmana de Fires de Sant Narcís 2015 (Carles Palacio)

Totes les fotos de les Fires de Sant Narcís a Nació Digital