El bisbe de Girona demana valorar «allò que ens ha unit, ens uneix i ens pot unir, i no el que ens separa»

En l'homilia de Sant Narcís, Francesc Pardo defensa que "Catalunya viu una etapa de la seva història que requereix acords pensant en el conjunt dels ciutadans i no només en la ideologia del propi grup"

Redacció
29 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:24h
El bisbe de Girona demana "valorar més tot allò que ens ha unit, que ens uneix i que ens pot unir, i no el que ens separa", en l'homilia feta aquest matí a la ciutat en motiu de la missa de Sant Narcís.

"Catalunya viu una etapa de la seva història que requereix serenor, capacitat de cercar ponts per construir, esforç per no marginar i excloure, acords pensant en el conjunt dels ciutadans i no només en la ideologia del propi grup", ha defensat Francesc Pardo. El bisbe ha fet aquestes declaracions davant l'alcalde de Girona, diputat de Junts pel Sí i president de l'Associació de Municipis per la Independència, Carles Puigdemont.

Pardo s'ha mostrat en reiterades ocasions partidari del dret a decidir i a principis de setembre va escriure una carta on instava a tothom a preguntar-se "què pot oferir a Catalunya en aquest moment històric"

El bisbe també ha posat el focus en el drama dels refugiats i ha sentenciat: "La civilitzada Europa es deshumanitza".  
 

Homilia del bisbe de Girona a la missa de Sant Narcís 2015