Jordi Bosch dóna el tret de sortida a les Fires de Sant Narcís de Girona

El periodista fa memòria dels seus primers records a la ciutat en el pregó | La Pegatina, els Catarres, Pau Vallvé i Natàlia Tena, alguns dels 60 grups que actuaran durant les festes

Jordi Bosch, en un moment del pregó a Girona
Jordi Bosch, en un moment del pregó a Girona | Carles Palacio
Redacció
24 d'octubre del 2015
Actualitzat el 02 de novembre a les 10:28h

El periodista Jordi Bosch va encetar aquest divendres a la nit les Fires de Sant Narcís amb un pregó nostàlgic on va explicar els seus primers records a la ciutat. Al balcó de la plaça del vi també hi va ser l'alcalde Carles Puigdemont, juntament amb els regidors del consistori, que van acompanyar el pregoner.

En el seu discurs, Bosch va transportar els veïns de Girona a la seva infantesa explicant moments de la seva època com a estudiant a l'institut i repassant quines van ser les primeres atraccions de la fira on va pujar.

El periodista a descriure la ciutat com un lloc d'acollida:"Saps que si passes per una mala temporada, estàs perdut entre els teus, aquí, a Girona, et trobaràs estimat i acompanyat". Bosch va fer referència als refugiats demanant a la ciutadania que "estigui al seu costat" i recordant: "Els pobles de Girona, també van ser llocs sense futur. I molta gent va haver de marxar I això sí que era no tornar. Som ja a Fires, però hi podem pensar i actuar".


 

La plaça del Vi de Girona, aquest divendres, en el tret de sortida de les Fires de Sant Narcís. Foto: Carles Palacio


Un programa ple de concerts

Girona ha programat seixanta concerts en set escenaris, amb motiu de les Fires de Sant Narcís. Des de divendres fins el proper 1 de novembre, la ciutat celebra la festa major. Pau Vallvé, Rosendo, Cristian Varela, Natalia Tena, els Catarres i les orquestres Plateria, Selvatana i Maravella són alguns dels concerts gratuïts que es podran sentir fins el dia de Tots Sants. El programa, els aparcaments, els escenaris i altres elements imprescindibles, a la guia pràctica de les Fires de Sant Narcís.

A l'Auditori, als propers dies hi acturan Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree amb l'espectacle Guerra. També hi seran Vinicio Capossela i Cabo San Roque i la cantant israeliana Noa hi presentarà el seu darrer treball, Love Medicine.

En total, aquests dies a la ciutat hi haurà més de 200 activitats diferents amb motiu de Sant Narcís. El Teatre Municipal programa dos plats forts. Aquest dissabte, Josep Maria Pou hi representarà el Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano i el cap de setmana vinent serà el torn de Els veïns de dalt, la primera incursió teatral de Cesc Gay. 

Dos espectacles de circ i dues exposicions guanyadores de les beques Kreas s'estrenaran els propers dies. Es tracta de l'espectacle de carrer Open Door, de Pere Hosta, i l'obra Extemporani, de la companyia Calamiclown. El Museu d'Història de Girona exposarà Geometries àlgides i el Centre Cultural la Mercè Marevo.
 

Un dels 'vaixells' participants en la baixada pel riu Onyar, l'any passat. Foto: Carles Palacio


No hi fallaran els balls i cercaviles dels gegants, les actuacions castelleres ni tampoc el correfoc amb els Diables de l'Onyar. Pel dijous, dia de Sant Narcís, s'ha programat l'espectacle de carrer de gran format Kremah, a càrrec de la companyia Sarruga. Altres activitats que ja s'han convertit en imprescindibles de les Fires són la gimcama de Sant Narcís, el Campionat de Botifarra, la pujada nocturna a Sant Miquel, la Baixada pel riu Onyar o el Sopar Popular del 28 d'octubre. 

Pels més petits també hi haurà espectacles de titelles, jocs tradicionals, circuit d'aventura, Landry el Rumbero i l'espectacle Heavy per a xics. A més, el circ Raluy té muntada la seva carpa a la ciutat fins el 8 de novembre. 

 
 

Guia pràctica de les Fires de Sant Narcís 2015

Quins dies són les Fires de Sant Narcís?

Del 23 d'octubre a l'1 de novembre

Quin és el programa d'actes?

L'organització de les Fires ha programat més de 200 activitats repartides en 10 dies. Hi ha música, teatre, exposicions, espectacles infantils, animació al carrer, cultura popular, etc. Consulta la programació.
 

Programa oficial de les Fires de Girona 2015


Quins escenaris hi ha?

L'escenari principal de música és a la Copa, on hi ha instal·lades les barraques i s'hi fan els concerts gratuïts. A més, també hi haurà música a la plaça de Sant Feliu, a la plaça de Francesc Calvet i Rubacalba, a l'envelat de la plaça Miquel de Palol, l'Espai la Copeta, l'Auditori de Girona i el Teatre Municipal.

On aparcar els cotxes?

Aparcar els cotxes a Girona els dies de màxima afluència de Fires és complicat. Cal arribar amb temps i carregar-se de paciència per poder trobar una plaça d'aparcament, ja sigui gratuïta o de pagament. Els aparcaments de la Copa, Fontajau i els cinemes Oscar són una bona opció. 
 

Mapa d'aparcaments


Com arribar a Girona?

A part d'utilitzar el vehicle privat, els trens de la RENFE i els AVE paren a Girona igual com diverses companyies de bus. Durant els dies de Fires, l'ajuntament incrementa els autobusos nocturns per connectar els escenaris amb els diversos barris de la ciutat, així com Girona amb les poblacions de la seva àrea metropolitana. 

Quina és l'app oficial de les Fires?

L'aplicació "Fires de Girona" està disponible tant per a dispositius Android com per a IOS amb tota la informació detallada per no perdre's res d'aquests dies.