Deu dies de festa major a Girona amb motiu de les Fires de Sant Narcís

La ciutat ha programat més de 200 activitats des d'avui fins el dia de Tots Sants | La Pegatina, els Catarres, Pau Vallvé i Natàlia Tena són alguns dels 60 grups que actuaran a Girona

Redacció
23 d'octubre del 2015
Actualitzat el 02 de novembre a les 10:28h
Pluja de confeti al pregó de les Fires de Sant Narcís del 2014
Pluja de confeti al pregó de les Fires de Sant Narcís del 2014 | Carles Palacio

Pluja de confeti al pregó de les Fires de Sant Narcís del 2014. Foto: Carles Palacio


Girona ha programat seixanta concerts en set escenaris, amb motiu de les Fires de Sant Narcís. Des d'aquest vespre fins el proper 1 de novembre, la ciutat celebra la festa major. Arrencaran amb un concert de la Pegatina, avui a les onze a la zona de barraques de la Copa. Pau Vallvé, Rosendo, Cristian Varela, Natalia Tena, els Catarres i les orquestres Plateria, Selvatana i Maravella són alguns dels concerts gratuïts que es podran sentir fins el dia de Tots Sants. 

A l'Auditori, als propers dies hi acturan Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree amb l'espectacle Guerra. També hi seran Vinicio Capossela i Cabo San Roque i la cantant israeliana Noa hi presentarà el seu darrer treball, Love Medicine.

En total, aquests dies a la ciutat hi haurà més de 200 activitats diferents amb motiu de Sant Narcís. El Teatre Municipal programa dos plats forts. Aquest dissabte, Josep Maria Pou hi representarà el Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano i el cap de setmana vinent serà el torn de Els veïns de dalt, la primera incursió teatral de Cesc Gay. 

Dos espectacles de circ i dues exposicions guanyadores de les beques Kreas s'estrenaran els propers dies. Es tracta de l'espectacle de carrer Open Door, de Pere Hosta, i l'obra Extemporani, de la companyia Calamiclown. El Museu d'Història de Girona exposarà Geometries àlgides i el Centre Cultural la Mercè Marevo.
 

Un dels 'vaixells' participants en la baixada pel riu Onyar, l'any passat. Foto: Carles Palacio


No hi fallaran els balls i cercaviles dels gegants, les actuacions castelleres ni tampoc el correfoc amb els Diables de l'Onyar. Pel dijous, dia de Sant Narcís, s'ha programat l'espectacle de carrer de gran format Kremah, a càrrec de la companyia Sarruga. Altres activitats que ja s'han convertit en imprescindibles de les Fires són la gimcama de Sant Narcís, el Campionat de Botifarra, la pujada nocturna a Sant Miquel, la Baixada pel riu Onyar o el Sopar Popular del 28 d'octubre. 

Pels més petits també hi haurà espectacles de titelles, jocs tradicionals, circuit d'aventura, Landry el Rumbero i l'espectacle Heavy per a xics. A més, el circ Raluy té muntada la seva carpa a la ciutat fins el 8 de novembre.