Joan Cañada diu que l'organització del 9-N va recaure en els voluntaris a partir de la suspensió del Constitucional

L'exdirigent d'Unió a Girona creu que no hi ha cap motiu per acusar Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau | Ha declarat com a testimoni aquest dilluns davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

Joan Cañada, acompanyat de Joana Ortega en la seva arribada al TSJC
Joan Cañada, acompanyat de Joana Ortega en la seva arribada al TSJC | ACN
Redacció
20 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 10:10h
Joan Cañada, l'exlíder d'Unió a Girona que va formar part de l'organització del 9-N, ha declarat davant del jutge que l'execució del procés participatiu va recaure sobre els voluntaris a partir de la suspensió del Tribunal Constitucional. Tot i això ha reconegut que va ser la conselleria de Governació qui va dissenyar el dispositiu del 9-N. 

A la sortida del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Cañada ha volgut deixar clar que no hi ha cap motiu per acusar els tres imputats pel 9-N: Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, ja que el procés es va fer dins la legalitat. 

Aquest matí també ha declarat l'exdirectora de l'institut Pedraforca de l'Hospitalet de Llobregat, Dolores Agenjo, que ha reiterat que es va sentir "pressionada" pel Departament d'Ensenyament perquè cedís l'edifici per al procés participatiu del 9-N. Ha dit que va rebre diverses trucades pocs dies abans de les votacions. Ella va demanar una ordre per escrit, però aquesta no li va arribar mai, i per això, segons ella, va decidir no cedir el local ni comunicar als professors del centre que podien fer de voluntaris aquell diumenge.