Tot a punt per la 15a edició del Fòrum Gastronòmic de Girona

La fira comptarà amb 17.000 metres quadrats d'expositors, un 10% més que l'any passat | Joan, Josep i Jordi Roca, Carlo Petrini, Regis Marcon, Sergio i Javier Torres i Jordi Cruz, alguns dels noms destacats d'aquesta edició

Sergi Cortés/Cupatges
20 d'octubre del 2015
Actualitzat el 22 d'octubre a les 9:59h
Presentació del Fòrum Gastronòmic
Presentació del Fòrum Gastronòmic | Sergi Cortés

Presentació del Fòrum Gastronòmic. Foto: Sergi Cortés


Tot està a punt per la quinzena edició del Fòrum Gastronòmic de Girona, que s'ha presentat aquest dilluns a l'Antiga Fàbrica Damm davant de més d'un centenar de persones. L'acte ha comptat amb en les intervencions de Frederic Segarra, director de comunicació d'Estrella Damm, Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic, Xavier Espasa, Director General de l'Agència Catalana de Turisme i de Nandu Jubany que ha clausurat l'acte amb una degustació de diferents arrossos cuinats in situ.

Joan, Josep i Jordi Roca, Carlo Petrini, Regis Marcon, Sergio i Javier Torres, Jordi Cruz, Paco Pérez, Ángel León o Ricard Camarena són només un tastet del gran nivell que presenta l'edició s'enguany del Fòrum Gastronòmic, la cinquena que es fa a Girona i que es celebrarà durant els dies 15, 16 i 17 de novembre al Palau de Congressos i Palau de Fires. 

En paraules del director Pep Palau "el Fòrum és identitat, són valors, és innovació i és consolidació". Prova d'això són els 17.000 metres quadrats d'expositors d'aquesta edició, un 10% més que la darrera, les més de 500 marques representades i 50 empreses noves. Aquest any, amb un marcat accent gironí i català, el Fòrum tornarà a oferir sessions de cuina en directe, tallers amb degustació, sessions especialitzades de pastisseria i vins i sessions de caire empresarial (Fòrum Empresa). 

L'arròs, un dels eixos centrals de l'edició 
 

Un altre dels eixos centrals d'aquesta edició serà l'arròs. A més de ser el protagonista de moltes de les sessions de cuina en directe, com les de Kiko Moya, Nandu Jubany, Fina Puigdevall i Quim Casellas, entre d'altres, també té la seva pròpia zona dins del Fòrum: l'Espai Arròs on més de 15 cuiners elaboraran plats en directe i oferiran tastets. A més també s'hi celebrarà un concurs popular d'arrossos, entre d'altres activitats. A banda, l'estand de Damm, esdevindrà durant els tres dies una autèntica "arrossaria" amb l'empordanès Marc Gascons al capdavant.
 
Pep Palau també ha volgut posar èmfasi en algunes sessions inèdites com per exemple la que portaran a terme prestigiosos pastissers amb Fundació Alícia presentant una innovadora categorització científica per a la pastisseria i que s'emmarca en el Fòrum Dolç Pãstry Revolution. També ha destacat la sessió del Fòrum Vi que Josep Roca oferirà a la Sala Cambra, una reinterpretació de la inoblidable "6 vins sentits" que es va fer al Fòrum Girona 2007.

Les inscripcions per als tallers encara disponibles es poden realitzar a través de la web del Fòrum Girona. Els organitzadors preveuen, com en l'última edició, una ocupació del 100%.