El subdelegat del govern espanyol a Girona: «La Guàrdia Civil és garantia del compliment de la llei»

Juan Manuel Sánchez-Bustamante assisteix a la festivitat de la patrona del cos, la mare de Déu del Pilar a la ciutat

Juan Manuel Sánchez-Bustamante amb el tinent coronel de la Guàrdia Civil a Girona
Juan Manuel Sánchez-Bustamante amb el tinent coronel de la Guàrdia Civil a Girona | ACN
ACN
13 d'octubre del 2015
Actualitzat el 14 d'octubre a les 14:27h

La Guàrdia Civil ha celebrat aquest dilluns la festivitat de la seva patrona, la mare de Déu del Pilar, amb una missa a les 11 oficiada pel bisbe de Girona, Francesc Pardo i que ha comptat amb l'assistència del subdelegat del govern espanyol a Catalunya, Juan Manuel Sánchez-Bustamante.

En el seu discurs, ha fet referència al moment polític que viu Catalunya, que ha parlat de "reptes decisius i desafiaments complexos per a la convivència, benestar i seguretat" del país. En aquest sentit, ha subratllat que "la Guàrdia Civil és una garantia de compromís i de compliment de la llei que segur que estarà a l'alçada del moment, per a la tranquil·litat de tots", ha afegit.

Més de 8.000 quilos de plantes de marihuana i més de mitja tona d'haixix en un any

L'acte també ha servit per donar a conèixer la feina del cos. La Guàrdia Civil a Girona ha comissat en els últims dotze mesos més de 8.000 quilos de plantes de marihuana, més de mitja tona d'haixix, més 45 quilos de cocaïna, prop de 4,7 quilos d'heroïna i 4,3 quilos d'altres drogues valorat en més de 3,2 MEUR. També s'han fet 76 detencions i 85 imputacions alhora que s'han intervingut més d'1,2 MEUR en 16 actuacions per violació de les normes de moviment de capitals.