Olot demana que es dobli la freqüència de busos fins a Girona

Volen que hi hagi 24 trajectes cada dia

Olot vol doblar la freqüència de busos
Olot vol doblar la freqüència de busos | MA
Andreu Oliveras
08 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 12:24h

Olot vol que es dobli la freqüència de busos fins a Girona. Foto: Martí Albesa


L'Ajuntament d'Olot ha demanat a la Generalitat que dobli la freqüència d'autobusos que connecten la capital garrotxina amb Barcelona i Girona. L'objectiu és que de dilluns a divendres hi hagi quatre autobusos directes fins a Barcelona al matí i quatre més a la tarda, que se sumarien als vuit busos diaris que farien parada a Vic. Actualment, només n'hi ha dos de directes al matí i dos a la tarda, i quatre més que paren a Osona repartits durant el dia. 

La connexió entre Olot i Girona també hauria de millorar. L'ajuntament sol·licita passar dels 16 diaris actuals (vuit al matí i vuit a la tarda) als 24 diaris (12 al matí i 12 a la tarda), apropant-se a la conexió que ja hi ha entre Girona i Banyoles d'un autobús cada mitja hora. El regidor de mobilitat, Josep Gelis, ho justifica al·legant que "Olot és la capital de comarca més gran que no disposa de servei de tren i, per tant, cal un bon servei de bus". 

A part de la connexió entre Girona i Barcelona, l'Ajuntament d'Olot també vol que es doblin les connexions amb la Vall de Camprodon, programant dos autocars al matí i dos a la tarda. Es tracta d'una demanda compartida amb l'Ajuntament de Camprodon. Les millores en la freqüència de pas són algunes de les al·legacions que el consistori olotí ha presentat al Pla de Transport Públic de Catalunya, redactat per la Generalitat, que ha de fixar la mobilitat des d'ara fins el 2020.

Integrar els bitllets d'autobusos urbans i interurbans

Dins el paquet d'al·legacions, l'ajuntament també demana que els usuaris dels autobusos entre Olot i Barcelona o Olot i Girona, pagant un sol bitllet, puguin utilitzar també el transport públic de les respectives ciutats com el Metro o el TPO, entre altres. 

Per Josep Gelis el que es pretén amb totes aquestes peticions és "crear demanda": "En la mesura que tinguem millor servei serà més fàcil per a les empreses o els estudiants utilitzar-lo". 

Pantalles en temps real a l'estació d'autobusos

L'Ajuntament també ha demanat al departament de Territori que instal·li pantalles a l'estació d'autobusos d'Olot que mostrin el temps que falta perquè arribin els autocars, actualitzant-se en temps real, perquè els usuaris sàpiguen si arriba a l'hora o s'ha retardat. A més, també han demanat que es facin diverses millores d'accessibilitat a l'estació, que es potenciï el confort dels usuaris i es facin algunes obres per evitar que entri aigua quan plou.