L'alcalde de Sant Gregori, escollit president del Consorci del Ter

L'alcalde de Bescanó, el regidor de Girona Carles Ribas i el regidor de Sant Julià de Ramis Pere Pujolràs també formen part de la nova executiva

Redacció Osona.com
05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 9:17h
El Consorci del Ter va celebrar el passat dimecres, 30 de setembre, l’assemblea general a la sala de cultura de l’Ajuntament de Gurb (Osona). L’acte va tenir com a punt principal la designació dels càrrecs de president, vicepresidents així com dels nous membres del consell de govern per al període 2015-2019.

El principal òrgan executiu de l’entitat, que actualment agrupa 60 ajuntaments i cinc consells comarcals de les conques fluvials dels rius Ter i Freser, ha quedat composat pels següents membres: Joaquim Roca (alcalde de Sant Gregori), president; Àlex Garrido (alcalde de Manlleu), vicepresident primer; Gaietà Garcia (regidor de les Masies de Voltregà), vicepresident segon; Carles Ribas (regidor de Girona), vicepresident tercer; i com a vocals, Carles Fernández, (alcalde de Setcases), Ramon Roqué (alcalde de Sant Joan de les Abadesses), Joaquim Colomer (regidor de Ripoll), Joan Ramon Veciana (alcalde de Sant Hilari Sacalm), Pere Lluís Garcia (alcalde de Bescanó), Marta Guillaumes (regidora de Salt), Pere Pujolràs (regidor de Sant Julià de Ramis) i Sandra Bartomeus (regidora de Torroella de Montgrí).

A més, i com s’ha fet ja al darrer mandat, al consell de govern hi són convidats membres que tinguin interès en assistir-hi en representació del seu ajuntament, com és el cas de l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, que en formarà part com a convidat.

En l’assemblea també es va aprovar el pressupost i la plantilla per a l’any que ve. El pressupost puja a 206.804,02 euros. A més, cal destacar que es van aprovar definitivament els nous estatus del consorci, en els quals s’adopta la nova denominació Consorci del Ter en substitució de Consorci Alba-Ter. En la sessió hi van assistir una cinquantena de persones entre alcaldes i regidors que formen part de l’ens supramunicipal, així com d’organismes col·laboradors.

En el transcurs de la reunió es van repassar els projectes més importants que s’han portat a terme al llarg d’aquest any, com la promoció de la Ruta del Ter amb la posada en servei d’un nou ramal entre Celrà i i Sobrànigues, i la connexió entre el Ripollès i Osona a la zona de la Cúbia (Les Llosses), la continuació del projecte europeu LIFE Potamo Fauna “Conservació de fauna fluvial d’interès europeu a la xarxa Natura 2000 de les conques dels rius Ter, Fluvià i Muga”, les nombroses actuacions de millora i manteniment de riberes fluvials a una desena de municipis amb empreses del tercer sector, la signatura del conveni de gestió del bosc de ribera de l’illa dels Planters, així com un projecte amb Dipsalut de promoció d’hàbits saludables entre la població de la conca del riu Ter, on a través de diverses activitats (anellament d’ocells, baixades en caiac, descoberta de ratpenats, excursions naturalístiques...) es combina el coneixement de la natura amb la promoció de la salut.