El PSC denuncia l'Ajuntament de Llagostera a la Junta Electoral per demanar el vot

Llagostera, Riba-roja d'Ebre, Subirats i Torelló, els consistoris denunciats per una carta enviada als veïns

Redacció Osona.com
25 de setembre del 2015
Actualitzat a les 17:32h
El PSC ha denunciat aquest dijous davant la Junta Electoral Provincial (JEP) els ajuntaments de Llagostera, Riba-roja d'Ebre, Subirats i Torelló per l'enviament de cartes adreçades a veïns, en les quals, "l'alcalde, en paper amb el símbol de l'Ajuntament, signa un escrit on demana no només que acudeixin a votar el pròxim dia 27-S sinó que emetin aquest vot en un determinat sentit".

El PSC ha demanat a la JEP que "requereixi tots els ajuntaments perquè s'abstinguin de realitzar aquests tipus de campanyes i que inici el corresponent expedient sancionador per infracció de l'article 50 de la LOREG i que es depurin les possibles responsabilitats penals que es poguessin derivar d'aquests fets".

La carta, que segons el PSC és la mateixa en diferents municipis, "diu entre altres coses: (...) que no són unes eleccions com d'altres. Són una cita electoral que ha de servir per canviar el futur, que ens ha de permetre gestionar els nostres propis recursos per evolucionar (...) les tradicions i la llengua, greument amenaçades per un estat centralista que ho vol uniformitzar tot i que reprimeix la nostra forma natural d'expressió".


La resposta de la Junta Electoral de Reus

La Junta Electoral de Reus, en canvi, ha demanat ja a l'Ajuntament de Riba-roja d'Ebre que amb la "major brevetat procedeixi a retirar les cartes distribuïdes en el citat municipi" i que "s'abstingui de realitzar qualsevol tipus d'acte de campanya o incentivació de vot".

 

La campanya del 27-S, en directe a NacióDigital

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Mapa interactiu: quins municipis han visitat els set caps de llista?

Enquesta: què votaràs el 27-S?

La porra del 27-S: reparteix els 135 diputats del Parlament

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S