Rabell assegura a Girona que mai pactaran amb C's

La formació taronja és una "operació política de l'Íbex 35", assegura el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot | No tenen un pla B per al referèndum

Lluís Rabell, amb Joan Herrera, a Girona
Lluís Rabell, amb Joan Herrera, a Girona | Maria Garcia
Maria Garcia
16 de setembre del 2015
Actualitzat a les 9:15h

Lluís Rabell, amb Joan Herrera, a Girona. Foto: Maria Garcia


“Mai a la vida pactarem amb Ciutadans” així de contundent ha estat Lluís Rabell, el cap de llista de Catalunya Sí que es Pot, durant una trobada amb mitjans a Girona. Pel número 1 de la coalició d’esquerres, el partit d’Albert Rivera ha permès que a Madrid continuï governant “amb el Partit Popular que acumula més casos de corrupció”. I creu que Ciutadans és fruït d’una “operació política de l’Íbex 35” i perquè el seu programa i el dels populars tenen les mateixes polítiques en termes socials, econòmics i de menyspreu cap a Catalunya. Rabell ha conclòs que Ciutadans és una “mena de lífting del PP” i que és per això que veu impossible un pacte amb aquesta formació. Ara bé, tampoc veu possible investir a Artur Mas, ja que l’única opció que contemplen és la de Lluís Rabell com a president.

Però el PP no ha estat l’únic que ha rebut garrotades durant la compareixença. Tan Lluís Rabell com el líder d’ICV, Joan Herrera –fins ara absent en una campanya de Catalunya Sí que es Pot on el protagonisme quasi absolut ha estat per Pablo Iglesias-, tenien preparat un regal per Raül Romeva, a qui han acusat de ser la “tapadora” d’Artur Mas. “No entenc com es pot ser d’esquerres si dóna suport a un partit que tanca quiròfans per cedir la sanitat a les mans privades, i que subvenciona escoles que segreguen els alumnes per raó de sexe”, ha ironitzat el colíder ecosocialista.
 

Lluís Rabell i Joan Herrera, aquest matí a Girona. Foto: Maria Garcia


Sense pla B pel referèndum

El programa electoral de Catalunya Sí que es Pot proposa la celebració d’un referèndum perquè els catalans puguin decidir el seu futur. Ara bé, si al desembre no hi ha una majoria al govern espanyol que permeti canviar la Constitució, la coalició d'esquerres no té un pla B, sinó que seguiran “lluitant per poder celebrar un referèndum”; sense concretar si tenen alguna proposta o iniciativa diferent a les que ja s’han realitzat en els darrers tres anys i que han acabat en paper mullat. De fet, confien que aconseguiran una majoria a Catalunya i a Espanya que permeti impulsar el canvi de la carta magna.

Cap proposta concreta per a Girona

El candidat a la presidència de la Generalitat, Lluís Rabell no ha sabut explicar cap problema o proposta per a les comarques gironines. Diu que un president compta amb un equip de gent que coneixen el territori i que ell “només pot parlar de les polítiques generals que afecten tot el país”. Per tant, un dia més, els gironins i gironines s’han quedat sense propostes pel seu territori, més enllà de les globals que afecten tot el país.
 

Totes les notícies de Catalunya Sí que es Pot de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S