C's es presenta com «l'interlocutor vàlid» per un nou finançament

Arrimadas assegura a Girona que "tornarà" a defensar els interessos de Catalunya a Madrid

Albert Rivera, Inés Arrimadas i Jean Castel a Girona
Albert Rivera, Inés Arrimadas i Jean Castel a Girona | ACN
Redacció
12 de setembre del 2015
Actualitzat el 14 de setembre a les 10:07h

La cap de llista de C's al 27-S, Inés Arrimadas, ha promès aquest dissabte "tornar a defensar" els interessos de Catalunya davant el govern espanyol perquè ara, ha dit, "ningú" ho està fent. La candidata i el líder del partit, Albert Rivera, s'han erigit en els "interlocutors vàlids" a Madrid per reclamar un nou finançament i millors infraestructures, com el corredor del Mediterrani.

Arrimadas, que a Girona també ha optat per fer l'acte en un hotel com en l'estrena de la campanya, ha lamentat que actualment "ningú" està defensant els interessos de Catalunya davant el govern espanyol. C's, segons ha dit, ho "tornarà a fer", apostant pel projecte comú espanyol i "amb la mirada posada en el que interessa al conjunt d'espanyols", però "sense cops de porta", com considera que ha succeït els darrers anys.

El líder del partit, Albert Rivera, ha aprofundit en aquesta idea i ha promès que si Arrimadas governa el proper executiu de la Generalitat no assistirà a reunions estatals per reivindicar drets històrics o pretenent enfrontar les comunitats autònomes sinó amb la voluntat de posar sobre la taula els interessos reals del país, com ara el sistema de finançament. El programa electoral de la formació defensa un nou model de finançament "federal i simètric" sense privilegis ni tractes de favor per a Catalunya.

Passat fronterer de Girona

Tant Arrimadas com Rivera han recordat a Girona el seu passat fronterer i la "pèrdua d'oportunitats" que suposen les duanes, que són "barreres humanes, polítiques i fiscals", en paraules del president de la formació 'taronja'. L'Europa del segle XXI ha suposat, precisament, "la fi de les barreres, les fronteres i els passaports", però tant Mas com el seu "substitut", Raül Romeva, s'entesten a retornar Catalunya al passat, segons ha emfatitzat. "El futur està en la unió d'Espanya i Europa. El signe dels temps ens porta la globalització. Vull ser un ciutadà dels Estats Units d'Europa", ha exclamat entre aplaudiments del públic.
 

Totes les notícies de C's de les eleccions del 27-S

Totes les notícies de les eleccions al Parlament 2015 27-S

Enquestòmetre: tots els sondejos de les eleccions del 27-S

Gràfic interactiu: totes les llistes del 27-S per demarcacions

Totes les fotos de la campanya de les eleccions del 27-S