Noms i cognoms dels candidats de totes les llistes gironines del 27-S

GRÀFIC INTERACTIU: 12 candidatures es repartiran els 17 escons en joc a les comarques de Girona | És la circumscripció on es presenten més llistes a les eleccions

Andreu Oliveras
26 d'agost del 2015
Actualitzat el 27 d'agost a les 10:29h
Interactiu amb les principals llistes del 27-S a Girona
Interactiu amb les principals llistes del 27-S a Girona | ND


Un total de 12 candidatures es presenten a la demarcació de Girona a les eleccions del 27 de Setembre. Aquest matí, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha fet públiques totes les llistes de les quatre circumscripcions, un total de 43. Ara el calendari passa per la comunicació d'errors (28 d'agost), un termini de dos dies per tal de corregir-los i la proclamació definitiva per part de les juntes electorals provincials el 31 d'agost. Finalment, l'endemà el DOGC publicarà les llistes definitives.

A Girona s'hi presenten Junts pel Sí, PSC, PP, Catalunya Sí que es Pot, Ciutadans, la CUP, Unió, PACMA, Guanyem Catalunya, Recortes Cero-Els Verds, Escons en Blanc i Pirates de Catalunya. És la circumscripció amb més candidatures presentades ja que Escons en Blanc només es presenten a les comarques gironines i Pirates de Catalunya només han fet llista a Girona i Lleida. 

Els gironins triaran 17 dels 135 diputats del Parlament de Catalunya. En les últimes eleccions del 25 de novembre del 2012, CiU va endur-se 9 escons, 3 van anar a parar a ERC, 2 al PSC, 2 al PP i 1 a ICV-EUiA. 

La campanya electoral començarà el dia 11 de setembre, Diada de Catalunya, a les 00:00 i durarà fins el 25 de setembre a les 12 de la nit. Entre el 29 d'agost i el 2 de setembre s'escolliran els membres de les meses electorals, a qui se'ls comunicarà la decisió abans del 5 de setembre.
 

Totes les llistes gironines del 27-S