Alerta INUNCAT per un front de pluges intenses aquesta tarda al Gironès

Protecció Civil demana a la població que "prengui mesures d'autoprotecció"

La tempesta a la plana de Vic, aquesta tarda
La tempesta a la plana de Vic, aquesta tarda | Josep M. Costa
Redacció
13 d'agost del 2015
Actualitzat a les 12:55h
"Es demana a la població que prengui mesures d’autoprotecció, especialment en la conducció". D'aquesta manera alerta Protecció Civil de l'episodi de tempestes que s'esperen aquest dijous a la tarda al nord-est del país i recomana "netejar desguassos i embornals de fulles seques i brutícia" per evitar inundacions i "no aparcar vehicles en rieres i zones inundables allà on pugui ploure". El pla Inuncat ha passat en fase d'alerta i, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la situació és de "perill alt". Aquest dimecres, de fet, ja van caure més de 46 litres a Berga.

Les comarques que es poden veure més afectades són el Gironès, l'Alt Empordà, la Garrotxa, la Selva, el Pla de l'Estany, el Ripollès i Osona; tot i que també podrien sorprendre les del Baix Penedès, la Cerdanya i l'Alt Urgell. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les precipitacions podran superar els 20 litres per metre quadrat en mitja hora. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra i ratxes fortes de vent. Les temperatures, cauran.

Protecció Civil també recomana molta prudència a la població que es trobi a les zones afectades, sobretot en els desplaçaments i activitats que es facin a l'aire lliure: "Cal refugiar-se en un lloc tancat o dins el cotxe fins que passi el gruix de la tempesta, i allunyar-se de rius i zones inundables". 

De cara a divendres, l'afectació es preveu que es reduirà a les comarques costaneres de Barcelona i nord de Tarragona.
 

Consulta el radar