Demanen 15 anys de presó per a l'acusat de matar un home a ganivetades a Empuriabrava

El crim arribarà a judici a l'Audiència de Girona a principis de novembre

ACN
07 d'agost del 2015
Actualitzat el 08 d'agost a les 18:45h

Agents analitzant l'apartament el dia que es va descobrir el cadàver de la víctima Foto: ACN


El fiscal demana 15 anys de presó per a Kamel Hosni, l'acusat de matar un home a ganivetades en un pis d'Empuriabrava (Alt Empordà) el 21 de gener del 2010. L'acusa d'un delicte d'homicidi amb un agreujant d'abús de superioritat perquè va atacar la víctima amb un ganivet i un altre d'aprofitament de lloc perquè que es va aprofitar de la impunitat que li donava atacar-lo en un pis on estaven sols. La investigació apunta que els dos homes van començar a discutir per un assumpte de drogues. El cas arribarà a judici a l'Audiència de Girona a principis de novembre. Ha trigat tant perquè l'acusat estava complint condemna per tràfic de drogues a França i no el van traslladar al país fins l'any passat.

El crim que un jurat popular jutjarà a finals d'any a l'Audiència de Girona es remunta al vespre del 21 de gener del 2010. Aquella tarda l'acusat, Kamel Hosni, va anar en cotxe fins a l'apartament del sector Gran Reserva d'Empuriabrava on residia la víctima. Segons la investigació, la víctima era un petit traficant de la zona i la trobada era per comprar droga.

En el seu escrit de conclusions provisionals, el fiscal, Enrique Barata, sosté que dins el pis i per motius desconeguts, va començar una forta discussió entre els dos homes, que va derivar en baralla. Durant la disputa, l'acusat va colpejar el rostre de la víctima i li va arribar a trencar ossos del nas. Aleshores, va agafar un ganivet de grans dimensions i, tot i que la víctima es va intentar defensar, li va clavar fins a tretze vegades. 

Segons el fiscal, li va clavar el ganivet amb força a la part superior de les cames i també li va fer talls a la zona del coll i l'orella, a la mà i al canell. Les ganivetades mortals van ser les de les cames perquè dues punyalades a la cuixa li van seccionar la vena femoral. Això va provocar que la víctima caigués a terra amb una hemorràgia abundant. 

L'acusat, llavors, va anar fins al lavabo de l'apartament, va amagar el ganivet a la cisterna del vàter i es va netejar la sang. Després, va marxar del pis abandonant la víctima agonitzat a terra i sense prestar-li cap tipus d'ajuda. A baix, la seva parella l'esperava al cotxe. Mentre fugien amb el vehicle, arribava el company de pis de la víctima, que els va veure marxar just abans de trobar el cadàver al pis.

El fiscal sosté que l'acusat va matar la víctima "essent conscient de la situació de domini i superioritat que li proporcionava utilitzar un ganivet de 20 centímetres de longitud i 4 d'amplada, que li va clavar en repetides ocasions, fins a produir-li un total de tretze ferides". I més, afegeix el fiscal, tenint en compte que la víctima tenia reduïdes les possibilitats de defensa per la fractura nasal que li havia fet.

També indica que Kamel Hosni va actuar sabent que estaven sols al pis i que això li donava impunitat per matar. "Només hi eren l'acusat i la víctima, i són uns apartaments dins una urbanització que per les dades i les característiques de segons residència estava pràcticament deshabitada", relata l'acusació pública.

Per això, demana que condemnin Kamel Hosni a 15 anys de presó per un delicte d'homicidi amb un agreujant d'abús de superioritat i un altra d'aprofitament de lloc. Com que les ferides mortals són a les cames, però, el fiscal també introdueix com a alternativa que es tracti d'un delicte de lesions en concurs ideal amb un homicidi imprudent si durant el judici queda demostrat que l'acusat no volia matar, sinó només ferir la víctima. Per aquest delicte la condemna que demana són 5 anys de presó. 

En matèria de responsabilitat civil, vol que Hosni indemnitzi la dona de la víctima amb 50.000 euros i a cadascun dels dos fills menors d'edat amb 140.000 euros. 

Complint condemna a França

El motiu perquè el crim hagi trigat tant en arribar a judici és perquè ha calgut esperar que l'acusat acabés de complir condemna a França per tràfic de drogues. Un cop acabada la condemna a Bordeus, el van traslladar al país l'any passat, quan va passar a disposició judicial i el Jutjat d'instrucció número 4 de Figueres el va enviar a presó provisional.

Segons la investigació, la víctima era un petit traficant de la zona i el dia dels fets l'acusat el va trucar i van quedar en trobar-se a l'apartament. La víctima, de procedència marroquina, era conegut a la zona per regentar una carnisseria locutori i feia aproximadament deu anys que residia a Empuriabrava.