La jutgessa prohibeix sortir del país a sis dels detinguts en l'operatiu antidroga de Girona

Ja han declarat una vintena dels arrestats i tots han quedat en llibertat provisional imputats per delictes contra la salut pública

Desplegament dels Mossos contra el tràfic de drogues.
Desplegament dels Mossos contra el tràfic de drogues. | ACN
ACN
30 de juliol del 2015
Actualitzat a les 15:26h

Desplegament dels Mossos contra el tràfic de drogues Foto: ACN


Sis dels detinguts en el macrooperatiu contra el tràfic de drogues no podran sortir del país i s'hauran de presentar al jutjat cada quinze dies. El Jutjat d'instrucció número 4 de Girona ja ha pres declaració a una vintena d'arrestats i aquest dijous acabaran de passar a disposició judicial la resta de detinguts dimarts al barri de Font de la Pólvora de Girona, a Sils, Llagostera, Quart, Blanes, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva i el Prat de Llobregat. La jutgessa ha deixat en llibertat provisional imputats per delictes contra la salut pública tots els detinguts que han declarat fins ara. A aquests sis, els ha prohibit sortir del país i ha imposat mesures per evitar que es donin a la fuga.

Una vintena dels 26 detinguts en el macrooperatiu contra el tràfic de drogues que els Mossos d'Esquadra van fer a municipis de les comarques gironines i al Prat de Llobregat ja han passat a disposició del Jutjat d'instrucció número 4 de Girona. La jutgessa ha deixat en llibertat provisional imputats per delictes contra la salut pública tots els arrestats. A sis d'ells, els ha imposat mesures per evitar que intentin fugir. Els ha retirat el passaport i hauran de comparèixer a signar al jutjat cada quinze dies.

Aquest dijous hi ha previst el pas a disposició judicial de la resta de detinguts. El cas continua sota secret de sumari però, segons ha transcendit, durant els escorcolls, a banda de droga, els agents també van trobar diners que provindrien del tràfic de droga, així com material que els narcotraficants usaven per manipular les substàncies i armes.

Per garantir la seguretat, durant el pas a disposició judicial dels detinguts, els Mossos d'Esquadra despleguen un dispositiu de seguretat als Jutjats de Girona.

Dimarts a primera hora del matí, un total de 300 agents van fer 21 entrades i escorcolls simultanis a pisos i locals de Girona, Sils, Llagostera, Quart, Maçanet de la Selva, Cassà de la Selva, Blanes i el Prat de Llobregat. La investigació posa el focus al barri de Font de la Pólvora de Girona, l'epicentre de la xarxa de narcotraficants que s'estenia també a les comarques del Gironès, la Selva i el Baix Llobregat.