Unió presenta la seva candidatura per Girona amb Xavier Dilmé al capdavant

Ramon Espadaler assegura que Unió és un partit de “respecte, seny i de fer les coses pas a pas”

Presentació de la candidatura d'Unió a Girona
Presentació de la candidatura d'Unió a Girona | UDC
Aida Morales
29 de juliol del 2015
Actualitzat el 30 de juliol a les 11:32h

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha presentat aquest dimecres la candidatura per la circumscripció de Girona de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. Serà amb Xavier Dilmé al capdavant, que ha assegurat que s'acompanya d'una llista “equilibrada, pel que fa a perfils professionals, edats i territori, amb presència a totes les comarques”. 

De fet, els candidats de la intercomarcal són Montse Ricart, Núria Galimany, Josep Valdera, Josep Lluís Yécora, Pere Maluquer, Francesc J. Trinidad i Santi Buscató per l'Alt Empordà; Joan Solés, Albert Gómez i el mateix Dilmé pel Baix Empordà; Fèlix Isern per la Cerdanya; Anna Maria Colomer pel Ripollès; Joan Casas per la Garrotxa;  Núria Gómez, Raquel Sánchez, Eva Palau i Montse Surroca pel Gironès; Jordi Aurich pel Pla de l'Estany; i Josep Maria Pasqual, Ariadna Pujol, Joan Carles Fernández i Azuzena Marín per La Selva. 

Segons Dilmé, Unió és un partit preparat per “cobrir el buit d'aquest nacionalisme que no renuncia a res, que tradicionalment representava el votant de CiU”, actualment, ha precisat “orfe políticament”. Per això, ha remarcat que no és una llista “per entrar en un concurs de popularitat”, sinó per treballar el dia a dia del país amb la resta de forces polítiques i amb propostes concretes. 

Entre aquestes, ha apuntat la gestió dels parcs naturals de Girona, la sanitat pública, les facilitats als emprenedors, el model educatiu, les necessitats del sector primari o les ajudes a la dependència. 

El candidat a la presidència del partit, Ramon Espadaler, ha afirmat que Catalunya mereix “respecte, seny i fer les coses pas a pas”, ambicionant la sobirania, però des de la seguretat jurídica, en el marc europeu i des del diàleg, l'acord i les urnes. Per altra banda, també ha destacat que Unió es presenta en solitari però "amb goig", ja que són “la continuïtat”, ha afirmat, d'una Convergència i Unió capaç de plantar cara i defensar els interessos de Catalunya “dins dels paràmetres de la seguretat jurídica”.