Marc Vidal és el candidat gironí d'ICV a les eleccions del 27-S

Joan Coscubiela, Hortènsia Grau i Sara Vilà, els altres candidats ecosocialistes

Pep Martí
10 de juliol del 2015
Actualitzat a les 12:46h
Iniciativa per Catalunya ha acabat el procés de primàries per elegir els caps de llista a les eleccions del 27-S. Joan Coscubiela, sense rival, ha obtingut el 98% dels vots dels 993 militants de Barcelona que han votat. Avui, a la seu d'ICV, Coscubiela ha dit que "aviat tancarem el procés de confluència engegat amb Podem, Procés Constituent i altres forces de l'esquerra que volem una ruptura democràtica, socioeconòmica i nacional". Coscubiela s'ha mostrat convençut que "si la confluència d'esquerres funciona a Catalunya, serà la garantia que també funcionarà a nivell d'Estat".  

El diputat al Congrés ha reconegut que les diverses forces de l'esquerra alternativa estan treballant de valent per tancar un acord: "hem de donar resposta a la situació d'emergència social que pateix molta gent en aquest país".

Sobre la llista unitària independentista, ha dit: "Nosaltres no podem esperar que els altres continuïn amb les seves digressions. No podem despistar-nos en boires i fums". S'ha mostrat crític amb una llista sense polítics: "Entre el 28-S i les següents eleccions, qui governarà?". Ha destacat que "ens preocupa la inestabilitat política en què ha posat a Catalunya el president Mas". Coscubiela ha fet, això sí, una referència a "una ruptura nacional a través del dret a decidir".

Els altres candidats a les diferents demarcacions són els diputats al Parlament Hortènsia Grau (Tarragona), Marc Vidal (Girona) i Sara Vilà (Lleida), aquesta darrera membre del corrent Compromís per la Independència.