Ciutadans denuncia els juraments independentistes dels regidors gironins

El partit unionista demana a la subdelegació del govern espanyol que els “estudiï cas per cas” i, si s'escau, vagi als tribunals | C's ha denunciat els juraments de 25 ajuntaments

Carles Puigdemont, en l'acte d'investidura com a alcalde
Carles Puigdemont, en l'acte d'investidura com a alcalde | Carles Palacio
Redacció
07 de juliol del 2015
Actualitzat el 08 de juliol a les 11:25h

Carles Puigdemont, en l'acte d'investidura com a alcalde Foto: Carles Palacio


Nova croada de Ciutadans contra els ajuntaments sobiranistes. El diputat Carlos Carrizosa ha denunciat a la subdelegació del govern espanyol el juraments independentistes dels regidors de 25 consistoris. Consideren el text “invàlid” i reclamen que l'administració encapçalada per Llanos de Lluna els “estudiï cas per cas” i, si els considera il·legals, els traslladi als tribunals.

Regidors de centenars de municipis van utilitzar una fórmula promoguda per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en la qual acceptaven el càrrec posant-se a disposició del Govern, del Parlament i el president per tal de tirar endavant el procés sobiranista. C's considera que  la declaració podria ser declarada “nul·la” i entén que han de ser els advocats de l'Estat els que n'analitzin la validesa. En aquest sentit Carrizosa, que també és subsecretari de Política Local de C's, ha criticat “l'actitud passiva del govern espanyol” i ha recordat que cap partit més ha presentat denúncies.

C's ha denunciat 25 ajuntaments entre els quals Badalona, Sabadell, Terrassa, Gavà, Sant Boi de Llobregat, El Vendrell, Tarragona, Reus, Girona i Lleida. A les comarques gironines han denunciat també els juraments de S'Agaró i Castell-Platja d'Aro. És dona la circumstància que en tots ells el partit taronja hi té representació.

La Junta Electoral ja va alertar que el jurament "no era vàlid" ja que "buidava de contingut el compromís inequívoc de respecte a la Constitució".
 

Fotos del ple de constitució de l'Ajuntament de Girona (Carles Palacio)