Dos gironins reben el Diploma de Mestre Artesà

La Generalitat de Catalunya distingeix un ebenista de la Garrotxa i un ceramista de l'Alt Empordà

per Redacció , 7 de juliol de 2015 a les 10:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto de família dels guardonats, amb Felip Puig i Artur Mas. Foto: Generalitat de Catalunya


La Generalitat de Catalunya ha celebrat aquest dilluns la primera edició dels 'Premis Nacionals d'Artesania de la Generalitat de Catalunya', que reconeixen la tasca d'artesans, entitats i empreses que han excel·lit en la seva obra i trajectòria i han aportat elements d’innovació i prestigi en el sector.


El president de la Generalitat, acompanyat del conseller Felip Puig, ha presidit l'acte, en el marc del qual també s'han lliurat els Diplomes de Mestre Artesà corresponents a l'any 2015, que reconeixen el mestratge de 23 artesans catalans.

Un d'aquests mestres artesans, ha estat l'ebenista de la Garrotxa Joan Prat, a qui se li ha atorgat el diploma pel seu "excel·lent domini de l'ofici mostrat en la seva trajectòria professional, amb una investigació continuada en el desenvolupament de geometries corbes i dobles corbatures en fusta d'extrema dificultat, i la formació permanent d’aprenents al seu taller".


Un altre dels distingits amb el diploma és el ceremista de l'Alt Empordà Santiago Planella. El jurat en destaca "la seva gran capacitat creativa que el porta a emprar la ceràmica com a procediment artístic i escultòric, mitjançant una investigació del gran format i la hibridació de diferents disciplines".

Per obtenir el Diploma de Mestre Artesà cal comptar amb una experiència de més de 15 anys de professió, i destacar en aspectes com la potenciació de l'ofici, la formació i la incorporació de disseny i innovació al procés artesanal.

 

Relació d'artesans distingits

Més informació de l'entrega de guardons

 

Participació