El petit comerç preveu les millors rebaixes d'estiu després de la crisi

La campanya promocional comença aquest dimecres 1 de juliol i durarà fins el 31 d'agost

E.P./Redacció
02 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:39h

Les rebaixes d'estiu comencen aquest dimecres. Foto: Adrià Costa


Aquest dimecres comencen les rebaixes d'estiu 2015 i el petit comerç català ja està preparat per "les millors" des que la crisi que va començar el 2008.

Així ho ha explicat el secretari general de la Confederació de Comerç de Catalunya (CCC), Miquel Àngel Fraile, que ha argumentat que l'augment del poder adquisitiu, la caiguda de l'atur i el repunt de la confiança dels consumidors són bons motius per ser optimistes.

La despesa mitja per persona superarà els 100 euros, i el sector estrella tornarà a ser, com és habitual, el de la moda i el calçat, amb descomptes de fins al 70%, tot i que també guanyarà protagonisme el sector de l'electrònica.

Malgrat que el tret de sortida de les rebaixes és aquest dimecres 1 de juliol, algunes grans marques ja havien posat els cartells dels descomptes feia alguns dies i han obligat als petits comerciants a avançar les promocions.

Contractació de reforços

A diferència d'altres campanyes, les previsions de créixer en facturació han animat als comerciants a contractar reforços, ja que les seves plantilles es componen habitualment d'entre una i tres persones.

Tot i els bons auguris, el petit comerç es manté prudent, per la qual cosa les noves contractacions "s'ajustaran molt" i es produiran per cobrir, sobretot, el començament de la campanya.