Pere Vila recupera per CDC la presidència de la Diputació de Girona

La CUP, l'únic grup que no ha donat suport a la investidura

ACN
01 de juliol del 2015
Actualitzat el 03 de juliol a les 10:45h
Pere Vila
Pere Vila | ACN

Pere Vila, nou president de la Diputació de Girona Foto: ACN


CDC ha recuperat des d'aquest migdia la Diputació de Girona. Pere Vila ha estat escollit nou president per àmplia majoria amb els 26 vots de CiU ERC, PSC i Independents de la Selva i l'única oposició del diputat de la CUP. Vila, que és president de Convergència de les comarques gironines, i arriba el càrrec després d'un mandat amb dos presidents d'UDC: Jaume Torramadé (que va acabar dimitint) i Joan Giraut.

La resolució arriba en temps de descompte

Menys de 24 hores abans del ple de constitució, gairebé en el temps de descompte, Convergència Democràtica de Catalunya va dedicir que Pere Vila, el líder del partit a la demarcació i exalcalde de Llançà, seria el pròxim president de la Diputació de Girona. De fet, va haver de ser la direcció del partit la que acabés tancant una guerra interna del partit a les comarques gironines.

Fins a la línia de meta hi han arribat diversos homes forts del partit i, tot i que Vila estava inclòs a les travesses inicials, semblava que el pols final estava entre l'alcalde de Llagostera (Gironès), Fermí Santamaria, i el de Banyoles, Miquel Noguer, tots dos avalats per uns bons resultats a les urnes en les darreres eleccions municipals. Amb l'elecció de Pere Vila, CDC es decanta per un home de l'aparell del partit i líder a la demarcació.

Pere Vila (Llançà, 1973) és tècnic especialista en turisme i hostaleria. Actualment és diputat al Parlament de Catalunya. En les passades eleccions del 24 de maig va ser el candidat de CiU a l'alcaldia de Llançà on va guanyar amb un 45,30% dels vots però no va aconseguir formar govern. Ja coneix la casa perquè va ser diputat adjunt a Presidència a la Diputació de Girona entre el 2011 i el 2013 i portaveu del grup de CiU però va marxar abans d'acabar el mandat cap al Parlament. També va ser president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà (2007-2009) i des del mes de març de 2012 és el president de CDC a la Federació de Girona.

CDC pren la presidència a UDC

Després dels resultats de les darreres municipals, el primer pols va ser entre CDC i UDC per veure qui tenia la presidència de la Diputació de Girona. Unió l'havia tingut durant el darrer mandat i aspirava a mantenir-la, mentre que Convergència apostava pel canvi, sobretot tenint en compte el resultat del darrer mandat en mans d'UDC. Enmig de l'estira i arronsa, la coalició es va trencar i Unió va acabar sortint del Govern.
 

Qui són els 27 diputats de la nova Diputació de Girona?