Girona reviu la Guerra de Successió

per Redacció, 29 de juny de 2015 a les 08:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de juny de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un moment de la recreació Foto: Carles Palacio


L’associació Miquelets de Girona va organitzar per aquest dissabte una jornada de recreació històrica a l'entorn de la Guerra de Successió, centrada en els fets succeïts a la ciutat entre els anys 1705 i 1712. Amb la participació d'una vuitantena de personatges històrics, l'espectacle va comptar amb dos campaments d’època situats als jardins dels Alemanys (austriacistes) i els jardins de la Francesa (borbònics).


Les activitats van començar a les 10 del matí als campaments. Com fer una instrucció, l'elaboració de cartutxos, els balls tradicionals i caixa de reclutes, en van ser algunes. Al migdia hi va haver una primera desfilada per la ciutat, amb una escaramussa a l’entorn del Pont de Pedra i una cerimònia de Jura de Bandera a la plaça del Vi.

A partir de les 4 de la tarda es van reprendre les activitats a l’entorn dels campaments amb jocs de taula, tallers de pintura per als menuts, un episodi de justícia militar i un concurs de tiradors, i a mitja tarda va tenir lloc una nova desfilada pels carrers de Girona que va acabar a les 18.30 a la plaça de la Catedral, on es va fer la presentació històrica dels fets, així com de les entitats participants. En aquesta edició va ser-hi els Miquelets de Girona, Miquelets de Catalunya, Almansa Histórica, Moià 1714, Micalets del Regne de València, Regiments de Barcelona i Defensors de Girona.


Combat com a fi de jornada

Com acte final i cloenda de la jornada es va recrear un combat simulant els dos setges que va patir la ciutat (el borbònic el 1710 i l’austriacista el 1712) amb diferents escenaris. La bretxa de la muralla a prop de la Torre Gironella, el portal de Sant Cristòfol, la Torre Gironella, els jardins d’Alemanys, la plaça Lledoners, finalitzant el combat a l’entorn de la plaça de Sant Domènec.


Aquest és el tercer any on l’Associació Miquelets de Girona organitza actes a la ciutat de Girona a l’entorn de la Guerra de Successió, el primer fou coincidint amb el tricentenari de la creació del Regiment de Sant Narcís, unitat d’infanteria de línia al servei de la causa austriacista.

 

Participació