PopArb, malgrat tot

El festival de pop independent d'Arbúcies engega l'última edició amb l'anunci que no es farà l'any vinent

Jordi Palmer
26 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:22h
Concert de Sanjosex al PopArb
Concert de Sanjosex al PopArb | Foto: Eudald Rota

Un concert d'una de les anteriors edicions del PopArb. Foto: Eudald Rota


Els noms dels artistes acostumen a ser la informació principal d'un festival musical, senyal que tot funciona com s'espera, això és, reunir en un mateix lloc durant uns dies uns determinats músics i el seu públic. Ara bé, de vegades no és aquesta la notícia que cal donar en primer lloc, i normalment quan això passa no són bones notícies. És el que passa enguany amb el PopArb, el festival de pop independent que avui engega a Arbúcies (la Selva) la seva onzena edició... i última.

Efectivament, el passat 12 de juny la direcció del festival informava, molt a desgrat seu, que aquesta edició seria la última, malgrat haver presentat a l'abril un cartell prou "salvatge" i engrescador. "L'equip del popArb desitjàvem i confiàvem que una programació atrevida, al nostre parer tremendament interessant i de qualitat com la d’enguany, despertaria l’interès del públic que ha assistit al festival els darrers anys", assenyalava la direcció per mitjà d'un comunicat, tot assegurant que el públic, "durament afectat per la crisi i atrapat en una certa bombolla de festivals", més la minva de l'ajut de les institucions que "han patit problemes de finançament que de retruc ens han afectat" impedien assegurar la continuïtat del certamen.

Malgrat tot, el PopArb aspira a mantenir almenys enguany, la marca que sempre els ha identificat, la de ser un aparador del pop independent feta Catalunya, i ho fa amb una programació que va iniciar-se el dissabte 13 de juny, amb un pròleg al castell de Montsoriu amb Balago i Esperit!.

Avui mateix hi ha previstes les actuacions de les formacions i artistes Coriolà; Microzenit; Manos de Topo; Anarquia és Independència; Pau Vallvé; Nit del Caballo Cantador; Joan Miquel Oliver; Sanjays i DJ Salicrunette, mentre que per dissabte la previsió inclou Halldor Mar; CorLutiana; DJ Barretina; DJ Txarly Brown; DJ 8Beatz; Leonmanso; The Seihos; Núria Graham; Ferran Palau; Camp David; Da Souza; Eef Barzelay i Sènior i el Cor Brutal; Carla; The New Raemon; Xarim Aresté; Le Petit Ramon i Waldorf Astoria; The Excitements i Diego Armando DJ.
 

Galeries de fotos del popArb d'Arbúcies 2009-2013