19
de juny
del
2015
Actualitzat
a les
10:26h
Foto de família amb els guanyadors de la 10a edició dels premis Vaca d'Or. Foto: Adrià Costa
La Federació Frisona de Catalunya (FEFRIC) va lliurar aquest dimecres, 17 de juny, els premis Vaca d’Or, que arribaven a la desena edició. L’acte es va fer a Vic, dins el marc de l’assemblea general de l’entitat, que va reunir nombrosa representació del sector i on es va escollir el nou president de FEFRIC, Josep Rebés. La iniciativa va premiar un total de 16 explotacions en diferents categories, amb 18 guardons.
10a edició dels Premis Vaca d'Or. Foto: Adrià Costa
L’assemblea general de la FEFRIC celebrada l’any 2005 va acordar establir uns premis anuals per incentivar i motivar el mateix sector. Aquesta iniciativa també es va fixar que es portaria a terme el dia que se celebra l’assemblea general anual.
D’aquesta manera, als premis de la Vaca d’Or hi opten totes aquelles explotacions que tinguin els millors índexs genètics i de producció que s’elaboren a partir del llibre genealògic i el control lleter.
Fins a la segona edició es donaven premis a les 10 millors explotacions en producció i a les 10 millors en genètica. Posteriorment, de la tercera edició fins la setena, es premiaven les cinc millors en producció, les cinc millors en genètica i les cinc millors en morfologia. A la vuitena edició s'hi va afegir una nova categoria que premia les tres millors explotacions globals de Catalunya.
-------------------
PREMIS VACA D'OR
PRODUCCIÓ
1.- CAN BARRINA
SANTA CECILIA DE VOLTREGÀ (Barcelona)
2.- JMD ALLUÉ
SUCS (Lleida)
3.- EL PINOS NOU
RUPIT-PRUIT (Barcelona)
4.- S.A.T. VILATORTELLA
GURB (Barcelona)
5.- MAS BES
SALITJÀ (Vilobí d’Onyar, Girona)
GENÈTICA
1.- CAL VIUDET
ALÀS (Lleida)
2.- RAMADERIA CAN THOS
TORDERA (Barcelona)
3.- LA CAVALLERIA
MANLLEU (Barcelona)
4.- LA FAGEDA FUNDACIÓ
SANTA PAU (Girona)
5.- MAS PARNAU
PARLAVÀ (Girona)
MORFOLOGIA
1.- MAS LA ROCA
SANT JOAN DE LES ABADESSES (Girona)
2.- RAMADERIA ANIBAL, S.L.
LLEIDA
3.- CAL MARQUET
PLA DE SANT TIRS (Lleida)
4.- CAL DILIGENT
LA SEU D’URGELL (Lleida)
5.- EL CAMPGRAN
MANLLEU (Barcelona)
GENÈTICA I PRODUCCIÓ
1.- RAMADERIA CAN THOS
TORDERA (Barcelona)
2.- MAS PARNAU
PARLAVÀ (Girona)
3.- CAN BARRINA
SANTA CECILIA DE VOLTREGÀ (Barcelona)
Anna Erra lliura un premi a Pol Collell, de la granja El Campgran de Manlleu. Foto: Adrià Costa