El Girona fa un pas de gegant cap a la final del play-off (0-3)

Els gironins vencen a La Romareda davant el Saragossa i encarrilen la classificació abans del partit de tornada a Montilivi

Adrià Soldevila
12 de juny del 2015
Actualitzat el 14 de juny a les 19:07h
Els jugadors del Girona celebren un gol.
Els jugadors del Girona celebren un gol. | Girona FC

Amb molta sort, però amb un esforç i una voluntat indiscutible, el Girona ha deixat pràcticament sentenciada la classificació per a la final del play-off d'ascens a Primera Divisió. En el partit d'anada a La Romareda de Saragossa, els de Pablo Machín han aprofitat cada ocasió de gol per a generar molt perill sobre la porteria de Whalley i s'han mostrat molt segurs alhora de defensar el marcador favorable.

En una primera mitja hora de domini aragonès i on el Girona no s'ha trobat gens còmode sobre el terreny de joc, l'equip català ha sabut patir de valent i ha tingut no només la fortuna, sinó la qualitat tant de la seva defensa, com del porter Isaac Becerra que, un cop més, ha demostrat merèixer ser porter de Primera.

Quan pitjor ho estava passant el Girona, un error greu del porter local Whalley en una forta pressió de Mata ha facilitat que el davanter del conjunt visitant es quedés sol dins l'àrea, sense cap oposició, i fes el primer gol contra tot pronòstic. El gol del Girona ha deixat molt tocat un Saragossa que havia disposat de clares oportunitats per avançar-se, però que no ha pogut tornar a aixecar-se després de la forta patacada.

Just abans del descans, un cop de cap de Lejeun en la sortida d'un còrner, ha permès al Girona marxar amb 0-2 als vestidors. La segona part no ha tingut discussió. El Saragossa ha anat a contracorrent i amb més cor que cap ha intentat acostar-se desesperadament a la porteria catalana, que s'ha mantingut a zero.

La sentència definitiva ha arribat en un contracop definit a la perfecció per un Jaime Mata que ha disputat un dels millors partits de la temporada. La contundent victòria deixa el Girona a un pas de la final, on es trobarà amb el Las Palmas o el Valladolid. Abans, però, tocarà assegurar la classificació a Montilivi el proper diumenge.

Fitxa tècnica

Reial Saragossa, 0
Girona FC, 3

Saragossa:
 Whalley; Fernández, Mario, Rubén, Rico; Vallejo, Dorca, Ruiz de Galarreta, Pedro, Willian José i Eldin.

Girona: Isaac Becerra; Lejeune, Richy, Iñiguez; Cifuentes, Juncà, Pere Pons, Granell, Eloi; Mata i Fran Sandaza.

Gols: 0-1 Mata (min.23); 0-2 Lejeune (min.45); 0-3 Mata (min.59).