CiU manté la majoria absoluta a la Diputació de Girona

ERC és la segona força i la CUP hi entra per primera vegada

Redacció
25 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:58h
CiU també manté la majoria absoluta a la Diputació de Girona però la coalició nacionalista tindrà un diputat menys al ple (de 15 passa a 14). L'auge que ha assolit ERC en aquestes municipals als diferents pobles i ciutats gironines també té translació a l'ens provincial. Ara, els republicans hi passen a ser segona força, amb set diputats, prenent el lloc al PSC, que perd gairebé la meitat dels diputats assolits el 2011 (dels set que tenia es queda només amb quatre).

Els resultats a les urnes també es tradueixen amb l'entrada d'un quart partit a l'hemicicle, la CUP. La formació independentista assembleària ha aconseguit una vuitantena de regidors al territori i tindrà per primer cop representant a la diputació gironina –també n'ha aconseguit a Barcelona i Tarragona-. Finalment, també ha aconseguit un diputat els Independents de la Selva.

La incògnita és saber ara qui posarà CiU al capdavant de la Diputació. Els dos noms que ja sonen són els de Miquel Noguer, que ha revalidat majoria absoluta a Banyoles, i Pere Vila, l'actual president de CDC a la demarcació, que ha tornat a guanyar les eleccions a Llançà (Alt Empordà), tot i que ha perdut la majoria absoluta que tenia al poble. En el cas del Ripollès, que comparteix diputat provincial amb la Cerdanya, el representant continuarà sent de CiU.