Societat Civil Catalana demana retirar 127 estelades de comarques gironines

SCC insta a les juntes electorals a treure les banderes independentistes de 323 municipis de Catalunya durant la campanya de les municipals

Hissada d'una estelada a l'entrada de Sant Joan de les Abadesses
Hissada d'una estelada a l'entrada de Sant Joan de les Abadesses | Marc Cargol
Redacció
07 de maig del 2015
Actualitzat el 08 de maig a les 14:17h

Hissada d'una estelada a l'entrada de Sant Joan de les Abadesses. Foto: Marc Cargol


Societat Civil Catalana ha demanat a les diferents juntes electorals que es retirin 127 estelades de les comarques gironines. L'entitat espanyolista considera que "es podria estar vulnerant la neutralitat política durant la propera campanya" i, per aquest motiu, ha instat a l'administració electoral a actuar. L'informe, elaborat a partir de "col·laboració ciutadana", inclou estelades d'un total de 323 municipis del país.

SCC ja havia amenaçat de demanar la retirada de totes les estelades de Catalunya durant la campanya electoral. Ho va fer després que un jutjat de Barcelona desestimés la petició de l'entitat unionista de fer treure la de Sant Cugat del Vallès. En la sentència es considerava que formava part de la llibertat d'expressió però els instava a recórrer a la Junta Electoral aprofitant la campanya de les municipals.

Ara ha fet efectiu la petició lliurant a les juntes electorals corresponents un llistat amb les banderes que volen que es treguin en cadascuna de les poblacions. En el recompte però se n'han oblidat algunes. A Olot, per exemple, a part de les dues estelades als accessos de la ciutat també hi ha la que oneja al capdamunt del volcà Montsacopa i que Societat Civil Catalana no ha especificat que es retirés. 
 

Llistat amb totes les estelades que SCC demana treure

  

L'estelada del Pont Vell de Besalú és una de les que SCC vol fer treure. Foto: Martí Albesa