Naturistes recorreran a Estrasburg la prohibició del nudisme a Platja d'Aro

per Europa Press, 22 d'abril de 2015 a les 17:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Club Català de Naturisme recorrerà davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) d'Estrasburg la decisió del Tribunal Suprem (TS) de no admetre el recurs que van presentar contra l'ordenança municipal de Castell i Platja d'Aro de prohibir el nudisme a les platges del municipi.

El president del Club Català de Naturisme, Joaquim Plana, ha explicat que el nudisme és "l'expressió d'un moviment ideològic: el naturisme" i pretenen que se'ls reconegui aquest dret que considera que actualment està molt limitat. Alhora, Plana ha lamentat que el Suprem consideri en la resolució que el nudisme pot alterar la convivència local, ja que significa considerar "incívics" als nudistes.


Plana ha recordat que Estrasburg va admetre un cas semblant ocorregut a Anglaterra i va reconèixer que el "nudisme està reconegut dins del dret de llibertat ideològica". L'ordenança municipal de Castell i Platja d'Aro, aprovada el 2009, prohibeix i sanciona el nudisme en totes les platges del municipi, excepte a la platja dels Canyers.

 

Participació