Quins municipis catalans llegeixen més?

Amazon.es publica un rànquing amb motiu de la diada de Sant Jordi

Una parada de llibres al centre de Barcelona
Una parada de llibres al centre de Barcelona | Marina Bou
Redacció
20 d'abril del 2015

Sitges, El Masnou i Martorell són les localitats catalanes que més llegeixen en xifres relatives, segons el rànquing d'Amazon.es, que per segon any consecutiu ofereix amb motiu de la celebració de Sant Jordi. El llistat ha estat elaborat a partir de les descàrregues de llibres digitals i enviaments de paper, esbossant també una radiografia de les preferències literàries. La classificació, pren com a referència les compres realitzades per càpita en localitats de més de 20.000 habitants del 30 de març del 2014 al març de 2015.

El llistat situa per segon any consecutiu Sitges com la ciutat "més lectora", destacant a més per ser la que més guies de viatge compra i la que despunta en les categories d'autoajuda, llibres de negocis i títols relacionats amb la salut.

Després de Sitges, figuren en aquest "top ten" d'Amazon.es i, per aquest ordre, El Masnou, Martorell, Cambrils, Olot, Terrassa, Igualada, Salou, Lleida i Ripollet.

Per a Koro Castellà, directora de Kindle a l'estat espanyol, aquest rànquing anual evidencia que la passió per la lectura segueix viva, que els catalans compren cada vegada més eBooks i, amb independència del format, mostren devoció per les bones històries.

Gustos i curiositats

Al seu torn, aquest llistat descobreix les preferències i gustos dels lectors d'aquestes poblacions i mostra, per exemple, que Ripollet és la ciutat catalana que més llibres de cuina compra.

En ciència-ficció despunten els lectors de Martorell, a qui segueixen les localitats de Sitges i Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), que malgrat no figurar al rànquing, escala posicions en aquest gènere.

Precisament Olesa aconsegueix erigir-se amb un altre títol, el de municipi més romàntic de Catalunya, i encapçala aquesta categoria en vendes en Amazon.es amb 'Les set veritats d'Elena', una novel·la d'amor protagonitzada per una dona de Barcelona.

El llistat també evidencia que les ciutats de Manlleu (Osona) i Valls són les que mostren més interès per aprendre anglès, ja que el llibre més demandat en Amazon.es pels seus veïns ha estat un diccionari de català-anglès. Una altra curiositat de Manlleu és la seva predilecció pels clàssics: el segon títol més comprat ha estat "El Quixot". Cal puntualitzar, que l'estudi no detalla el nombre exacte d'exemplars venuts o descarregats.