Els Naturalistes de Girona actuen contra el malbaratament del menjar

L'associació llança la campanya 'El valor dels aliments' per conscienciar a la població sobre el seu aprofitament

E. P.
17 d'abril del 2015
Actualitzat el 20 d'abril a les 9:24h
Nova campanya de l'Associació de Naturalistes de Girona
Nova campanya de l'Associació de Naturalistes de Girona | ANG

'El valor dels aliments' vol conscienciar a la població sobre l'aprofitament d'aquests productes. Foto: ANG


La Fundació ENT, l'Associació de Naturalistes de Girona i Espai Ambiental han llançat la campanya 'El valor dels aliments' amb l'objectiu de conscienciar la població sobre l'aprofitament dels aliments. 

Cada any es desaprofiten a Catalunya més de 250.000 tones d'aliments, fet que suposa un gran excés de recursos naturals i importants pèrdues econòmiques de centenars de milers d'euros anuals, segons informa aquest divendres en un comunicat l'Associació de Naturalistes de Girona.

La campanya, que ha començat aquest dijous amb una activitat per aprofitar aliments sense valor comercial a la Universitat de Girona (UdG), continuarà amb quatre activitats més que es realitzaran fins al mes de juny. En concret, els impulsors de la campanya preveuen dos àpats d'aprofitament --una a Torroella de Montgrí i una altra, a Banyoles--, un curs de formació per a restauradors i ensenyar-los pràctiques d'aprofitament i una recollida de fruites i verdures que presenten defectes o són petites pel que no poden ser venudes.

Pels impulsors d''El valor dels aliments' és important incidir en la necessitat de no desaprofitar menjar perquè s'utilitzen molts productes per produir-lo i perquè el consum d'aliments és una de les despeses més importants per a les famílies.