Com ha canviat el teu municipi des de l'any 1945?

per Redacció, 14 d'abril de 2015 a les 12:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Captura de pantalla de la web "Com era Catalunya?". Foto: ICC


L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ha creat la pàgina web “Com era Catalunya?” per presentar les transformacions geogràfiques del territori. Gràcies a una eina interactiva i fàcil d’utilitzar, es pot escollir l’àrea que es desitgi per poder comparar les fotografies actuals amb les imatges antigues.


Les fotos provenen de dues campanyes generals de fotografia aèria a Catalunya. La primera –coneguda com a “sèrie A”-, la va fer les forces aèries dels Estats Units, entre 1945 i 1946, arrel de l’acord bilateral entre el govern espanyol i l’americà l’any 1944, abans d’acabar la Segona Guerra Mundial. El segon vol –conegut com “sèrie B”-, també el va fer l’exèrcit americà entre els anys 1956 i 1957, en temps de la Guerra Freda.

Els dos convenis que l’ICC ha firmat amb l’exèrcit espanyol, han permès recollir les imatges del territori català abans de les transformacions urbanístiques iniciades als anys seixanta. 

 

Captura de pantalla de la Plaça Catalunya (Barcelona). Foto: ICC

 

Participació