Txarango, la pel·lícula

Dissabte es podrà veure a Girona

Redacció ElRipollès.info
10 d'abril del 2015
Actualitzat a les 9:43h
«Tota la vida és ara»
«Tota la vida és ara» | Zeba Produccions

Txarango ha protagonitzat una de les històries d'èxit més fulgurants de l'actual escena musical catalana. La trajectòria del grup ara s'ha convertit en un documental, "Tota la vida és ara", que es va estrenar ahir a Barcelona i que avui es podrà veure al Cinema Comtal de Ripoll.

La idea inicial es remunta al maig de l'any 2012, durant una trobada entre el grup i la productora garrotxino-ripollesa Zeba Produccions, poc temps després de l'edició del seu primer treball "Benvinguts al Llarg Viatge". D'aquella trobada en sorgeix la idea de tirar endavant un projecte que reculli l'experiència d'un grup de joves que comença el seu caminar en el món de la música.

Poc a poc els concerts cada cop es van fent més grans i els espais, més petits, i el projecte entra en una evolució constant. La feina del grup no s'atura a dins i a fora de l'escenari i els concerts i la música es mesclen amb gravacions i reflexions sobre l'èxit i una manera d'entendre el món.

Dels centenars de persones del seu primer concert fins a les més de 100.000 que van omplir la platja del Bogatell a les darreres festes de la Mercè. De les seves primeres cançons fins als dos discs d'or pels seus dos treballs editats fins ara. "Cinc anys de la vida d'una colla d'amics que han hagut d'aprendre el què comporta passar de l'anonimat més absolut a la primera línia del món de la música", expliquen els responsables del projecte.

Per això a "Tota la vida és ara" de 78 minuts de durada, produït per Zeba Produccions i dirigit per Sergi Guix, no només s'hi pot veure la vessant biogràfica de Txarango sinó que vol ser un testimoni del canvi de vida d'un grup de joves que un dijous de febrer de l'any 2012 es van reunir per penjar el seu primer disc a internet.

La pel·lícula documental es va estrenar dijous als Cinemes Girona de Barcelona. Avui es projectarà a les 22.15 al Comtal de Ripoll (Sessió de Cineclub Aric) i el dissabte a les 12:00 hores als Cinemes Truffaut de Girona.