La Trailwalker d'Oxfam Intermon torna a batre rècords de participants

Un total de 375 equips recorreran el 18 d'abril els 100 quilòmetres entre Olot i Sant Feliu de Guíxols a través de la via verda | El motiu és recollir diners per construir pous a l'Àfrica

Sortida de la Trailwalker 2014, des de l'antiga estació d'Olot
Sortida de la Trailwalker 2014, des de l'antiga estació d'Olot | Martí Albesa
Andreu Oliveras
10 d'abril del 2015
Actualitzat el 13 d'abril a les 10:24h

Un total de 375 equips s'han inscrit per participar a la cinquena edició de la Trailwalker solidària d'Oxfam Intermon, que dissabte vinent surt per quarta vegada des d'Olot. Són 19 més que l'any passat i 105 més que la primera edició de la cursa. Any rere any creix el nombre de participants d'aquest repte solidari. 

Per poder fer els 100 quilòmetres que separen Olot i Sant Feliu de Guíxols a través de la via verda, cal haver recollit abans un mínim de 1.500 euros per equip. N'hi ha que els superen de llarg i aporten més de 6.000 euros a la causa. Els equips estan formats per quatre persones que faran la totalitat del trajecte i dos altres membres de suport, que els aniran trobant a diferents punts del recorregut. La Trailwalker es pot fer corrent o caminant, però l'important és que els quatre participants es mantinguin units i creuin la línia de meta al mateix temps. 

Més de la meitat dels equips participants vénen de les comarques barcelonines i al voltant d'un 20% és de terres gironines. La resta són gent d'arreu de l'Estat espanyol i fins i tot d'altres països d'Europa. La directora d'esdeveniments esportius per la recaptació de fons d'Oxfam Intermon, Elena Rodríguez, explica que més de la meitat dels equips estan formats per treballadors d'una mateixa empresa: "Es fan activitats per recollir fons i serveix per fer caliu dins l'empresa". 

Córrer i caminar durant 22 hores

Oxfam organitza trailwalkers solidàries a onze països europeus. El rècord de fer-la amb menys temps la té un equip gironí que va trigar 9 hores i 46 minuts a fer el centenar de quilòmetres. Tot i així, la majoria dels equips necessiten entre 20 i 22 hores per desplaçar-se d'Olot a Sant Feliu de Guíxols. L'any passat, un 95,5% dels equips van acabar la prova.  

El tram més dur, revela Rodríguez, és entre Girona i Cassà de la Selva, ja que sol coincidir amb la nit i quan estan cap a la meitat del recorregut. A més, a Girona és on solen descansar més temps i aprofiten per recuperar-se amb el servei de fisioterapeutes i podòlegs que l'organització posa a l'abast dels participants. 
   

Un dels 356 equips participants a la Trailwalker d'Oxam Intermon del 2014. Foto: Martí Albesa

 
Els diners recollits per la prova serviran per construir pous a països africans on l'accés a l'aigua potable no està garantit. D'aquesta manera Oxfam Intermon evitarà que dones i nenes hagin de caminar durant molta estona per anar a buscar l'aigua, fet que provoca que moltes de les menors no puguin anar a l'escola. En la passada edició es van recaptar 695.000 euros. A hores d'ara ja en porten recollits més de 618.000 i l'experiència els diu que el marcador anirà pujant ja que molts esperen a l'última hora per fer les seves donacions. 

Plena ocupació als allotjaments olotins

El tret de sortida de la cursa serà el proper dissabte 18 d'abril a les deu del matí als terrenys de l'antiga estació d'Olot. Els participants arribaran el divendres a la tarda, ja que hauran de recollir els dorsals entre les sis de la tarda i les dotze de la nit. El regidor de Promoció Econòmica d'Olot, Estanis Vayreda, destaca els beneficis que comporta la cursa per a la ciutat, tant a nivell d'imatge com a nivell econòmic ja que aquella nit es frega el 100% d'ocupació a tots els allotjaments turístics. A més, són bastants els qui han vingut dies abans per entrenar-se sobre el terreny.
 

Galeria de Fotos Trailwalker Oxfam Intermon 2014 (Martí Albesa)