​El festival Strenes de Girona, a punt per la tercera edició

El certamen arrenca divendres amb el primer concert de la gira del 40è aniversari de l'Elèctrica Dharma | La prèvia de Sopa de Cabra va reunir milers de fans

Sopa de Cabra, en concert a Girona
Sopa de Cabra, en concert a Girona | Xavier Mercadé/Enderrock
J.P.
07 d'abril del 2015
Actualitzat el 09 d'abril a les 10:26h

Sopa de Cabra, al final del concert a Girona Foto: Xavier Mercadé/Enderrock
 

El divendres 10 d'abril comença la tercera edició del festival musical Strenes, un certamen que, tot i la seva curta trajectòria, ha esdevingut ja una referència a Girona, consolidant una oferta centrada en la presentació de nous treballs discogràfics. Ara bé, el concert inaugural serà, de fet, la presentació d'una gira, la que celebrarà els quaranta anys sobre l'escenari de l'Elèctrica Dharma.

Després de l'exitosa prèvia que va tenir lloc el 28 de març, amb uns retornats Sopa de Cabra actuant sobre el terrat de l'Oficina de Turisme de Girona davant milers d'espectadors, l'Strenes ha programat enguany una quarantena llarga de concerts i altres activitats, entre les que destaquen els concerts de presentació de nous discos de Joan Miquel Oliver, Blaumut, Cris Juanico i Macedònia. El festival també serà el tret de sortida d'espectacles inèdits com Dolo Beltran (Pastora) en solitari i l'espectacle infantil de Lax'n'Busto.



Nascut el 2013 amb la voluntat de convertir-se en cita per a programadors, mànagers i músics amb la idea d'estrenar treballs i espectacles abans d'arribar la temporada d'estiu, enguany el festival organitza per primer cop actuacions al carrer amb la intenció d'obrir-se més a la ciutat. Així, a més del reeixit concert de Sopa de Cabra, hi haurà dos concerts a la plaça Sant Fèlix (Izah i Judith Neddermann, a més del concurs Intro) i a la plaça Mercadal (Halldor Mar).

Del 10 al 25 d'abril passaran pel festival prop d'un centenar de músics, tant coneguts com noves promeses. Les actuacions es faran tant a espais municipals -Auditori, Mercè i Teatre Municipal, entre d'altres- i també a bars i sales de concert.

Nou disc de Joan Miquel Oliver

El públic del festival serà el primer en poder escoltar en directe les noves cançons d'artistes coneguts del panorama musical català com Joan Miquel Oliver (líder d'Antònia Font) i l'estrena oficial de l'espectacle conjunt d'Andrea Motis i Joan Chamorro amb l'Orquestra Nacional d'Andorra. Roger Mas presenta un espectacle antològic repassant els seus èxits, també presenta treball l'ex Ja T'ho Diré, Cris Juanico, els Blaumut donen a conèixer el segon àlbum i també estrena disc el grup infantil Macedònia. També passarà pel festival l'artista d'indie pop The New Raemon i el Cor Geriona, que estrena disc. A l'estrenes també actuarà Marinah (exvocalista d'Ojos de Brujo) que presenta espectacle inèdit amb el guitarrista flamenc Chicuelo. També es podrà viure l'estrena en directe dels nous discos de Teràpia de Shock, Rosa Luxemburg i Tom Hagan. 

El festival aprofita també per programar grups i artistes que estan d'aniversari. En aquesta línia, a banda de la Dharma, actuaran Jaume Pla (Mazoni) que celebra els deu anys del seu primer disc en català; els manresans Gossos que compleixen 22 anys als escenaris i Miquel Gil que donarà el tret de sortida a la seva gira de celebració de 40 anys. Pel festival també passarà Xavi Sarrià, el líder d'Obrint Pas, acompanyat del seu amic Feliu Ventura, en un espectacle acústic anomenat 'Totes les cançons parlen de tu'.

També es comptarà amb la presentació oficial del nou espectacle familiar de Lax'n'Busto, Lax'n'Xics, on el grup revisarà els seus temes més populars amb la col·laboració de tres corals infantils gironines: el Cor Infantil Preludi, el Cor Infantil Aula Musical i el Cor Geriona infantil.