Comença l'apagada de canals de la TDT al Gironès

El repetidor de Rocacorba ja només emetrà les noves freqüències de televisió

Redacció
16 de març del 2015
Actualitzat a les 9:20h
Després de resintonitzar els canals de TDT dels televisors, avui comença l'apagada d'alguns dels repetidors de les comarques de Girona. En concret el de Portbou i el de Rocacorba, que al Gironès dóna servei a pràcticament tots els municipis a excepció de Sarrià de Ter. 

L'apagada significa que en aquestes dotze poblacions a partir d'avui ja només es veuran les noves freqüències de televisió, aquelles amb la paraula Definitiu al costat del nom del canal. Qui no hagi fet el canvi, deixarà de veure'ls. El motiu de l'apagada és alliberar espai perquè l'ocupi la tecnologia 4-G.

Inicialment, l'apagada s'havia de produir el 31 de desembre, però el govern espanyol va firmar una prórroga de tres mesos fins a finals de març, per tal que tots els habitatges tinguessin temps d'adaptar-se. No obstant això, el decret del ministeri advertia que es podria avançar en aquelles zones frontereres, per tal de no posar obstacles a les operadores de 4-G dels altres països europeus. Per aquest motiu, perquè França pugui desenvolupar el 4-G sense problemes, avui se'n van a negre les freqüències de Portbou i Rocacorba. 

Webs d’interès sobre la resintonització dels canals de la TDT:
 

Informació sobre la resintonització al portal de la Generalitat

Informació sobre la TDT al portal de la Generalitat