Treballadors alerten de «deficiències» de seguretat a l'aeroport de Girona

Denuncien que AENA estalvia en prevenció i posen d'exemple qye alguns vehicles de Bombers no passen la revisió des de l'any 2012 | Els treballadors ja han presentat fins a cinc denúncies davant la Inspecció de Treball

E. P.
26 de febrer del 2015
Actualitzat el 02 de març a les 9:45h
Pels treballadors, les retallades d'AENA són un perill per la seguretat
Pels treballadors, les retallades d'AENA són un perill per la seguretat | ACN

Treballadors d'AENA de l'Aeroport de Girona han alertat de greus "deficiències" de seguretat a les instal·lacions de Vilobí d'Onyar (Girona) a causa de les retallades en inversió.

En declaracions als mitjans, els treballadors d'AENA representats pel sindicat CCOO, han criticat que els equips d'emergència dels Bombers estan obsolets, que cal repintar parts de la pista i reclamen més recursos per espantar els ocells que ocupen la pista i suposen "un perill seriós" per a la seguretat de les aeronaus en procés d'enlairament o aterratge.

Els sindicats han recordat que l'estiu passat un grup de gavines va ocasionar greus desperfectes en un avió i demanen ampliar les hores que treballa el personal que està contractat per espantar aquestes aus.

El delegat de CCOO a l'Aeroport, Xosé Luís Beiros, ha criticat que la direcció "no fa cas" de les reclamacions dels treballadors que han presentat fins a cinc denúncies davant de la Inspecció de Treball de la Generalitat. En concret, Beiros ha assenyalat que AENA "reacciona tard" a les seves peticions i estalvia en prevenció, per exemple, en els equips d'emergència, ja que alguns vehicles de Bombers no passen la revisió des de l'any 2012 i tenen els pneumàtics gastats, ha afegit.