Com menjar per un euro

La Creu Roja a Catalunya ha presentat un llibre de receptes saludables i econòmiques

990_1424778459receptes
990_1424778459receptes
Redacció
25 de febrer del 2015
Actualitzat a les 10:17h
 

La Creu Roja a Catalunya ha presentat el llibre "Per menjar bé, bo i barat", que recull una cinquantena de receptes saludables i que no superen l'euro per persona. L'objectiu és facilitar que les famílies usuàries dels projectes socials puguin accedir a una alimentació variada i econòmica utilitzant productes frescos.

Al recull, que s'ha editat amb la col·laboració de l'empresa Nestlé i la Fundació Alícia, hi han col·laborat diversos cuiners catalans de renom com Nandu Jubany, Carme Ruscalleda i Ada Parellada. A continuació podeu llegir tres de les originals receptes incloses dins el llibre:


Tàrtar de tomàquet (0,62 € per persona)

 
Ingredients per a 4 persones: 
- 1 kg de tomàquets sencers
- 1 cogombre en vinagre
- 3 cullerada sopera (c.s.) de ceba en vinagre
- 3 c. s. de ceba tendra
- 15 tàpares
- 1 ou sencer
- 1 c. s. de mostassa
- 1 c. s. de salsa de carn
- 1 cullera de postre (c.p.) de tabasco
- Oli d’oliva verge
 -Sal i pebre

Elaboració:
1. Separeu la polpa dels tomàquets de les llavors. Seguidament, intenteu extreure la major quantitat d’aigua possible aixafant-los amb les mans, fins que obtingueu una textura semblant a la de la carn picada.
2. Bulliu l’ou i, un cop fred, esmicoleu-lo. A continuació, talleu en daus petits la ceba en vinagre, la ceba tendra, el cogombre i les tàpares.
3. Poseu la mostassa, la salsa de carn, el tabasco, l’oli d’oliva, la sal i el pebre en un bol. Remeneu-ho fins quequedin tots els ingredients ben lligats.
4. Afegiu a la mescla anterior la polpa de tomàquet i la resta d’ingredients. Barregeu-ho tot fins que quedi ben lligat.


Molls amb escates cruixents de patates braves (1 € per persona)

 
Ingredients per a 4 persones:
- ½ kg de molls
- 4 patates mitjanes pelades
- 6 c. s. de maionesa
- 2 c. s. de quètxup
- Oli d’oliva verge, sal i pebre

Elaboració: 
1. Talleu les patates en làmines fines i trossegeu-les amb el ganivet fins que semblin escates de peix.
2. Fregiu-les amb oli d’oliva, fins que quedin cruixents.
3. Traieu els lloms dels molls i talleu-los per la meitat. Salpebreu-los i fregiu-los en una paella pel costat de la pell fins que quedin cuits.
4. Gireu els lloms i coeu-los uns 10 segons pel costat de la carn.
5. Guardeu l’oli que quedi a la paella.
6. Per fer la salsa, barregeu el quètxup, la maionesa i l’oli que hagi sobrat de fregir el peix. Rectifiqueu-ho de sal i afegiu unes gotetes de salsa al plat.


Suflé de pa, ou dolç i panses (0,31 € per persona)

 
Ingredients per a 4 persones :
- 4 llesques fines de pa seques (60 g)
- 1,5 gots de llet
- Ratlladura de taronja
- 4 ous
- 2 c. s. de sucre
- 2 grapats de panses (sense pinyol)
- 1 c. p. de fulles de farigola
- 1 c. s. de licor
- Un polsim de canyella
- Oli d’oliva verge
- Sucre morè o blanc

Elaboració:
1. Poseu les llesques de pa en un bol ample.
2. Feu bullir la llet amb canyella i un xic de ratlladura de taronja. Aboqueu-la sobre el pa; en pocs minuts quedarà remullat i perfumat.
3. Munteu els ous amb una batedora de barnilles, juntament amb el sucre i el licor; la barreja ha d’adquirir una textura ferma.
4. Agafeu motllos individuals. Pinteu-los amb oli i empolseu-los amb sucre morè.
5. Ompliu els motllos “per pisos”: el pa, l’ou amb sucre, les panses i les fulletes. Empolseu la part superior amb un xic de sucre morè.
6. Preescalfeu el forn a 210 ºC, introduïu-hi els motllos i deixeu-los coure durant 12 minuts sense obrir, per aconseguir el suflé. Serviu-los immediatament.